Turpinoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas sezonai, no 21. līdz 24. augustam LFF mācību un treniņu centrā Staicele notika talantu skate 2003. dzimšanas gada puišiem, kā arī paralēla talantu skate 2003.-2004. dzimšanas gada vārtsargiem.

Darbā ar jauniešu treneriem no dažādiem Latvijas reģioniem iesaistījās kopumā 32 laukuma spēlētāji un deviņi vārtsargi. Laukuma spēlētāju rindās uz talantu skati tika uzaicināti pa sešiem pārstāvjiem no Riga FC, FK Liepāja un BFC Daugavpils klubiem, bet tāpat tajā bija pārstāvēti FS Metta, SK Super Nova, Rīgas Futbola skola, FK Tukums 2000, Dinamo Rīga, JFA Jelgava un Limbažu/Salacgrīvas klubi. Savukārt talantu skatē vārtsargiem piedalījās pa diviem futbolistiem no FS Metta, JDFS Alberts un Rīgas Futbola skola, kā arī pa vienam no SK Kengaroos, FK Liepāja un AFA Olaine.

 FOTO GALERIJA

Talantu skates dalībnieku saraksts laukuma spēlētājiem

Talantu skates dalībnieku saraksts vārtsargiem

Iepriekš šosezon 2003. gada puiši aizvadījuši pa vienam reģionālo izlašu turnīram februārī, mācību-treniņu spēļu ciklam aprīlī un talantu skatei jūnijā. Savukārt atsevišķa talantu skate vārtsargiem šosezon notika jūnijā, kurā pulcējās 2002.-2004. dzimšanas gada šīs pozīcijas spēlētāji.

LFF Futbola akadēmijas augusta pasākumu noslēgumā talantu skati no 27. līdz 30. datumam aizvadīs 2004. dzimšanas gada puiši. Pēc tam sezonas noslēgumā septembrī notiks noslēdzošie divi mācību-treniņu spēļu cikli puišiem, bet novembrī norisināsies tradicionālā Eiropas tūre.

Plašāk par LFF Futbola akadēmijas 2017. gada sezonu

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tiek organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm, kuras dzimušas 2002.-2005. gadā.

Sezonas garumā puišiem paredzēti četri mācību-treniņu spēļu cikli, septiņas talantu skates laukuma spēlētājiem un vārtsargiem, trīs reģionālo izlašu turnīri, starptautiskais LFF FA kausa izcīņas turnīrs un tradicionālā Eiropas futbola tūre. Savukārt meitenes piedalīsies kopumā divās talantu skatēs.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Akadēmijas galvenais treneris ir bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Jeļisejevs, bet meiteņu pasākumu virsvadība uzticēta Latvijas sieviešu futbola izlases galvenajam trenerim Didzim Matīsam.

Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija