Nedēļas nogalē sešos laukumos Valmierā, Rīgā, Daugavpilī, Preiļos, Grobiņā un Staicelē tiks aizvadītas komanda.lv 1. līgas čempionāta 17. kārtas spēles, kurās gaidāmi vairāki intriģējoši dueļi. Vienā no tiem FK Tukums 2000/TSS vienība, kas vēl pavisam nesen bija iekrājusi iespaidīgu nezaudēto spēļu sēriju, viesosies pie kopvērtējuma līderiem Grobiņas SC.

26.08 | 15:00 | Valmiera Glass VIA – Rēzeknes FA/BJSS | J. Daliņa stadions

Jau ilgāku laiku Valmieras futbolisti ir tuvākie kopvērtējuma līderu sekotāji, tomēr divu punktu atstatums turnīra tabulā ir vien virtuāls, jo Valmieras komandai attiecībā pret Grobiņas SC joprojām ir viena spēle rezervē. Vienība pratusi iekrāt četras uzvaras pēc kārtas, iepriekšējā kārtā sarežģītā spēlē apspēlējot arī BFC Daugavpils futbolistus ar 2:1, un var lepoties arī ar šābrīža rezultatīvāko turnīra spēlētāju – Alvis Dubovs ar 16 precīziem sitieniem. Abu turnīra vadošo komandu uzņemtais uzvaru ritms un trešās pozīcijas tuvums katru zaudētu punktu jebkurai no šīm vienībām var padarīt par liktenīgu. Sestdien valmieriešu uzdevums būs grūts, jo pretim stāsies turnīra tabulas piektajā vietā esošie rēzeknieši, kuri uzvarējuši divās spēlēs pēc kārtas un pirms nedēļas Staicelē pārtrauca neveiksmju sēriju izbraukuma mačos, uzvarot ar 2:1. Maijā Rēzeknē viesi bija pārāki ar 4:0, turklāt laukuma saimnieki visu otro puslaiku aizvadīja deviņu vīru sastāvā. Savukārt pērnajā sezonā abos šo komandu dueļos ar 3:2 uzvarēja Rēzeknes FA/BJSS.

26.08 | 15:00 | JDFS Alberts – FK Auda | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

FK Auda šo spēli noteikti uzlūkos kā iespēju uz pozitīvas nots noslēgt sešu izbraukuma maču sēriju un beidzot pielikt punktu ieilgušajam neveiksmju posmam, jo līdz šim pēdējo uzvaru Ķekavas pārstāvjiem izdevies izcīnīt tālajā 28. maijā. Kopvērtējumā FK Auda atrodas septītajā vietā, bet JDFS Alberts noslēdz labāko desmitnieku. Nesenākajās divās spēlēs rīdzinieku sniegums gan bijis cerīgs, jo nopelnīta uzvara Preiļos ar 1:0 un tikai ar 0:1 zaudēts Grobiņas futbolistiem. Pirmajā aplī šajā duelī FK Auda triumfēja ar 4:1, bet iepriekšējā sezonā – ar 2:1 un 3:1.

26.08 | 16:00 | BFC Daugavpils – FK Smiltene/BJSS | Stadions "Celtnieks"

Izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, daugavpilieši pirms nedēļas saistošā cīņā piekāpās Valmieras komandai un neizmantoja iespēju vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas kopvērtējumā. Tiesa, Latgales pārstāvjiem ir labas izredzes pakāpties no sestās vietas un ielauzties labāko četriniekā jau vistuvākajā laikā. Tā labad gan būs jārevanšējas Smiltenes komandai par pirmajā aplī sagādāto zaudējumu ar 0:1. Šī mača viesi nesenākajos trīs mačos iekrājuši tikai vienu punktu un turnīra tabulā ir astotie.

26.08 | 16:00 | Preiļu BJSS – RTU FC/Skonto Academy | Preiļu novada BJSS stadions

Sestajā mājas spēlē pēc kārtas Preiļu BJSS atkal būs uzmanības centrā, jo pēdējā laika panākumi uz šo komandu pretiniekiem nu liek raudzīties pavisam citādāk. Septiņi punkti četrās spēlēs un izlaušanās no kopvērtējuma apakšas runā pats par sevi, tomēr vēl skaļāk runā nesen uzvarēto komandu nosaukumi – Grobiņas SC un FK Tukums 2000/TSS. Viņu sestdienas spēles pretinieki nesenākajās piecās cīņās tikušies ar kopvērtējuma augšgala pārstāvjiem un visās piedzīvojuši zaudējumus, kas kopvērtējumā nu liek ieņemt devīto vietu. Skaidrs, ka arī RTU FC/Skonto Academy lūkos šajā mačā svinēt uzvaru un iegūt trīs punktus pirmoreiz kopš 18. jūnija. Pirmajā aplī rīdzinieki viesus no Preiļiem apspēlēja ļoti pārliecinoši – 6:0 un trīs gūti vārti Igoram Kovaļkovam.

26.08 | 17:00 | Grobiņas SC – FK Tukums 2000/TSS | Grobiņas pilsētas stadions

Grobiņas futbolisti ar šo maču noslēgs četru spēļu sēriju savā laukumā, kas komandai bijusi veiksmīga – deviņi iegūti punkti un deviņi gūti vārti. Čempionāta rezultatīvākā komanda sestdien nevar atļauties zaudēt punktus, tomēr to sagaida tikšanās ar pretiniekiem, kuriem vajadzētu būt ļoti motivētiem sevi no jauna pierādīt. Pēdējos divos mačos Tukuma futbolisti nav pratuši gūt vārtus un piedzīvojuši divus zaudējumus, tomēr pavisam svaigā atmiņā ir komandas iekrātā astoņu nezaudētu spēļu sērija. Zīmīgi, ka tā sākās pēc maijā piedzīvotā pārliecinošā zaudējuma pret Grobiņas SC ar rezultātu 1:4. FK Tukums 2000/TSS kopvērtējumā saglabā ceturto vietu, tomēr labāko trijnieks sācis atrauties, kamēr aiz muguras esošās Rēzeknes un Daugavpils komandas tagad ir vien pāris punktu attālumā.

27.08 | 16:00 | FK Staiceles Bebri – FK Progress/AFA Olaine | MTC "Staicele"

Kārtu noslēgs duelis starp komandām ar diametrāli pretējiem statistikas rādītājiem – trešajā vietā esošā FK Progress/AFA Olaine, kas turpina cerēt uz čempionu titulu, pret vienību, kas nesen noslīdējusi uz kopvērtējuma pēdējo vietu. Čempionāta labākā aizsardzība (11 ielaisti vārti Olaines komandai) pret vājāko uzbrukumu (7 gūti vārti Staiceles vienībai). Staiceles pārstāvjiem bagāžā ir trīs zaudējumi pēc kārtas, tomēr pirms nedēļas pašu laukumā cerīgā cīņā ar 1:2 tika zaudēts Rēzeknes futbolistiem, un to bebri var izmantot kā iedrošinājumu. Olaines pārstāvji tikmēr uzvarējuši četrās spēlēs pēc kārtas, turklāt pēdējie trīs panākumi izcīnīti ļoti pārliecinoši. Pirmajā aplī Olainē mājinieki uzvarēja ar 3:1, mača gaitā nerealizējot divus 11 metru soda sitienus, bet pērnajā sezonā Olainē laukuma saimnieki bija pārāki ar 2:1. Pirms gada Staicelē bebri gan parūpējās pa pamatīgu pārsteigumu, uzvarot ar 1:0.

Turnīra sadaļa online.lff.lv platformā

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija