Par Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta vecākās grupas, kurā sacenšas U-16 vecuma futbolistes, čempionvienību trešdien, 23. augustā, kļuva AFA Olaine/FK Iecava komanda.

Latvijas meiteņu futbola čempionātā šis ir pirmais gads, kad tā programmā ieviestas sacensības U-16 vecuma grupā futbolā 11:11. Piecas komandas aizvadījušas divu apļu turnīru, pirmos divus sabraukumus jūnijā aizvadot Olainē un Liepājā, bet trešo reizi pulcējoties augusta sākumā Iecavā. Noslēdzošo sabraukumu futbolistes trešdien aizvadīja Olainē, kur katra komanda devās laukumā divās pēdējo kārtu spēlēs.

Visa čempionāta garumā AFA Olaine/FK Iecava komanda spēja nodemonstrēt teju nevainojamu sniegumu, izcīnot septiņas uzvaras, reizi cīnoties neizšķirti un tā arī ne reizi neielaižot bumbu savos vārtos. Vienīgos punktus komanda zaudēja otrā apļa tikšanās reizē ar Rīgas Futbola skolu, kas noslēdzās 0:0.

Otrajā vietā turnīru noslēdza Rīgas Futbola skola, kas no čempionēm atpalika par trim punktiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot tieši pret Olaines un Iecavas apvienoto komandu – 0:1. Savukārt trešajā vietā ierindojās FS Metta/OSC futbolistes, kuras izcīnīja desmit punktus un par trīs punktu tiesu apsteidza Kurzemes FC vienību. Bez punktiem palika SK Super Nova meitenes, kurām līdz ar to piektā vieta.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM OLAINĒ

Par turnīra labāko vārtsardzi tika nosaukta AFA Olaine/FK Iecava pārstāve Agnese Mandrika, bet labākās spēlētājas gods tika viņas komandas biedrenei Anželai Ļebedevai.

U-16 vecuma grupas rezultāti un kopvērtējums

Tāpat šonedēļ čempionāta otro posmu uzsākušas U-14 vecuma grupas komandas, kas cīnās par 1.-5. vietu. Pirmajā tikšanās reizē 21. augustā Iecavā uzvaras abās spēlēs ieguva Rīgas Futbola skola-1, bet pa trim punktiem izcīnīja FS Metta/OSC, Rēzeknes BJSS un AFA Olaine meitenes, kamēr FK Iecava/FK Jelgava šoreiz pie punktiem netika.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM IECAVĀ

Noslēdzošās spēles šīs komandas aizvadīs 30. augustā Rēzeknē, bet dienu iepriekš Rīgā pēdējoreiz šosezon tiksies tās U-14 vecuma grupas komandas, kas otrajā posmā cīnās par Gandarījuma kausu.

U-14 vecuma grupas rezultāti un kopvērtējums

Vēl pirms tam 18. augustā Olainē otro reizi satikās pašas jaunākās sacensību dalībnieces jeb U-10 vecuma grupas komandas. Šajā konkurencē spēļu rezultāti kopvērtējuma tabulā netiek fiksēti. Trešo un noslēdzoši reizi astoņas čempionāta dalībnieces pulcēsies 28. augustā Olainē.

 FOTO GALERIJA NO SPĒLĒM OLAINĒ

Čempionāta turpinājumā 24. augustā Piņķos un 25. augustā Iecavā noslēdzošās spēles aizvadīs U-12 vecuma grupas komandas – attiecīgi tās, kas cīnās par Gandarījuma kausu, un tās, kas sadala 1.-6. vietu.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās (U-16, U-14, U-12 un U-10). Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sacensību dalībnieku rindas palielinājušās par uzreiz deviņām komandām. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņēma laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos, bet augustā izšķirošās spēles notiek Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Piņķos, Rīgā un Tukumā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija