Latvijas spēcīgākais sieviešu futbola klubs Rīgas Futbola skola UEFA Čempionu līgas sievietēm (UWCL) jaunās sezonas kvalifikācijas turnīru aizvadīs no 22. līdz 28. augustam Pērnavā, kur spēkosies vienā grupā ar Beļģijas, Nīderlandes un Igaunijas klubiem.

Kvalifikācijas kārtā piedalīsies 40 komandas, kas sadalītas desmit apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Rīdzinieču pretinieces cīņā par tikšanu tālāk būs Lježas Standard no Beļģijas, Amsterdamas Ajax no Nīderlandes, kas šajā turnīrā spēkosies pirmoreiz, un sev labi zināmās Igaunijas pārstāves no Pärnu JK kluba.

Sacensības Latvijas pārstāves atklās 22. augustā plkst. 12:00 pret Ajax, 25. augustā plkst. 12:00 sekos mačs pret Standard, bet 28. augustā plkst. 18:00 noslēdzošajā kārtā pretiniekos būs mājinieces.

Turnīra sadaļa uefa.com mājaslapā

Pēc viena apļa turnīriem pamatsacensībās jeb 1/16 finālā iekļūs katras grupas labākā komanda un viena no otrajā pozīcijā palikušajām vienībām, kurai būs vislabākie rādītāji mačos pret savas grupas pirmo un trešo labāko komandu. Šīs vienības pievienosies 21 komandai, kas tikušas pie automātiskas ceļazīmes uz 1/16 fināla kārtu.

Rīgas Futbola skola ir pēdējo četru sezonu Latvijas spēcīgākā sieviešu futbola komanda, kas Čempionu līgā valsti pārstāvēs ceturto gadu pēc kārtas.

Turnīru Latvijas pārstāves sagaida labā noskaņojumā, jo tikko kā izcīnīta ļoti svarīga uzvara Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā pār Rīgas Futbola skolas galvenajām konkurentēm FK Liepāja, kas galvaspilsētas komandu jūtami pietuvinājis vēl vienam valsts čempionu titulam.


Latvijas Futbola federācija