Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas vēsturē notikusi otrā talantu skate meitenēm, kurā no 14. līdz 17. augustam 22 dažādu Latvijas reģionu jaunās futbolistes aizvadīja nodarbības LFF mācību un treniņu centrā Staicele.

LFF Futbola akadēmijas talantu skatēs tiek pulcēti jaunie futbolisti un futbolistes no dažādiem pašmāju klubiem un reģioniem, lai vadošo jaunatnes futbola treneru uzraudzībā slīpētu savas futbola iemaņas un dotu treneriem iespēju novērtēt pašreizējo Latvijas futbola jauno talantu sagatavotības līmeni.

Kā ziņots, šis ir pirmais gads, kad LFF Futbola akadēmijas programmā iekļautas talantu skates meitenēm, uz kuru pamata nākamajos gados plānots veidot arī reģionālās izlases – līdzīgi, kā tas vairāku gadu garumā jau notiek puišiem. Pirms tam šogad talantu skate meitenēm Staicelē tika organizēta maija vidū, bet šoreiz tajā tika pulcētas 2003.-2005. dzimšanas gada futbolistes.

 FOTO NO NODARBĪBĀM

Dažādas teorētiskās un praktiskās nodarbības aizvadīja jaunās futbolistes no Rīgas, Iecavas, Preiļiem, Daugavpils un Olaines.

Talantu skates dalībnieču sastāvs

LFF Futbola akadēmijas augusta pasākumu turpinājumā no 21. līdz 24. augustam norisināsies talantu skate 2003. dzimšanas gada puišiem, kā arī paralēlā talantu skate 2003.-2004. dzimšanas gada vārtsargiem. Pēc tam talantu skati no 27. līdz 30. datumam aizvadīs 2004. dzimšanas gada puiši.

LFF Futbola akadēmijas sezonas noslēgumā septembrī notiks noslēdzošie divi mācību-treniņu spēļu cikli puišiem, bet novembrī norisināsies tradicionālā Eiropas tūre.

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tiek organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm, kuras dzimušas 2002.-2005. gadā.

Sezonas garumā puišiem paredzēti četri mācību-treniņu spēļu cikli, septiņas talantu skates laukuma spēlētājiem un vārtsargiem, trīs reģionālo izlašu turnīri, starptautiskais LFF FA kausa izcīņas turnīrs un tradicionālā Eiropas futbola tūre. Savukārt meitenes piedalīsies kopumā divās talantu skatēs.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Akadēmijas galvenais treneris ir bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Jeļisejevs, bet meiteņu pasākumu virsvadība uzticēta Latvijas sieviešu futbola izlases galvenajam trenerim Didzim Matīsam.

Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija