Sestdien, 19. augustā, komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona turpināsies ar piecām 16. kārtas spēlēm un vienu pārcelto 15. kārtas maču. Liela intriga ir sagaidāma Daugavpilī, kur pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošie BFC Daugavpils futbolisti uzņems šosezon vēl nepārspēto Valmiera Glass VIA komandu, turklāt šo spēli tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com. Divas citas pirmā trijnieka komandas aizvadīs spēles savā laukumā, kur būs izteiktas favorītes.

19.08 | 14:00 | Grobiņas SC – JDFS Alberts | Grobiņas pilsētas stadions

Kārtas ievadā laukumā dosies kopvērtējuma līderi no Grobiņas SC komandas, lai aizvadītu trešo mājas spēli pēc kārtas. Iepriekšējos divos mačos Grobiņas pārstāvji guvuši kopumā astoņus vārtus un tikuši pie sešiem punktiem, kas kopvērtējumā viņiem ļauj saglabāt pirmo vietu un divu punktu pārsvaru pār valmieriešiem. Pēdējo trīs spēļu nogrieznis veiksmīgs ir padevies arī JDFS Alberts komandai, kas šajā laikā iekrājusi četrus punktus. Iepriekšējā kārtā rīdzinieki prata tikt pie svarīga panākuma Preiļos (1:0), un tas vienībai ļāvis atrauties no turnīra tabulas apakšas un pietuvoties labāko devītniekam līdz divu punktu atstatumam. Viesus noteikti iedrošinās abu komandu pirmā apļa savstarpējās spēles iznākums, kad JDFS Alberts savā laukumā nosargāja 0:0 neizšķirtu. Ar 12 gūtiem vārtiem Rīgas pārstāvji pašlaik ir starp mazrezultatīvākajiem līgā, kamēr Grobiņas SC ar 45 precīziem sitieniem ir turnīra līderi arī šajā statistikas rādītājā.

19.08 | 15:00 | Preiļu BJSS – FK Tukums 2000/TSS | Preiļu novada BJSS stadions

Šajā mačā abas komandas lūkos atgriezties uz panākumu ceļa – Preiļu BJSS pēc sarūpētajiem četriem punktiem mačos pret spēcīgajām Grobiņas SC un FK Auda vienībām pirms nedēļas ar 0:1 atzina JDFS Alberts pārākumu, bet tukumnieki iepriekšējā kārtā nespēja pagarināt iespaidīgo astoņu nezaudēto spēļu sēriju, ar 0:3 svarīgā mačā atzīstot FK Progress/AFA Olaine pārākumu un iepaliekot cīņā par godalgotajām vietām. Kopvērtējumā FK Tukums 2000/TSS saglabā ceturto pozīciju un tagad no saviem iepriekšējiem pretiniekiem ar vienu spēli rezervē atpaliek par sešiem punktiem, savukārt Preiļu futbolisti ar četriem punktiem bagāžā noslēdz turnīra tabulu tās 12. vietā. Pirmajā aplī šajā duelī tukumnieki savu skatītāju priekšā bija pārāki ar rezultātu 3:1, visus vārtus gūstot jau pirmo 28. minūšu laikā, bet iepriekšējā sezonā Tukuma komanda apspēlēja savus gaidāmos sāncenšus ar 5:1 un 6:1.

19.08 | 16:00 | BFC Daugavpils – Valmiera Glass VIA | Stadions "Celtnieks"

Nesenākajos trīs mačos BFC Daugavpils komanda demonstrējusi ļoti pārliecinošu sniegumu, iekrājot maksimālo punktu skaitu, gūstot 15 vārtus un savos vārtos ielaižot tikai vienu bumbu. Tas vienībai ļāvis pakāpties uz kopvērtējuma piekto vietu trīs punktus aiz Tukuma futbola pārstāvjiem. Valmiera Glass VIA joprojām ieņem otro pozīciju un ar spēli rezervē atpaliek no līderiem par diviem punktiem, turklāt arī šī komanda izcīnījusi trīs pārliecinošas uzvaras pēc kārtas – gūti 14 vārti un ielaisti četri. Abas vienības atrodas labāko trijniekā aizsardzības rādītājos, jo valmierieši šosezon ielaiduši kopumā desmit vārtus, bet daugavpiliešu vārtos pabijusi par vienu bumbu vairāk. Jau pirmajā aplī šie pretinieki izcēlās ar saspringtu savstarpējo spēli, kurā Alvja Dubova precīzais sitiens Valmieras klubam atnesa uzvaru ar 1:0, turklāt visu otro puslaiku BFC Daugavpils spēlēja mazākumā.

19.08 | 17:00 | FK Smiltene/BJSS – FK Auda | Tepera stadions

Ar šo spēli FK Smiltene/BJSS atgriezīsies savu skatītāju priekšā pirmoreiz kopš 17. jūnija. Četru izbraukuma maču sērija tika uzsākta veiksmīgi, Staicelē un Preiļos iegūstot četrus punktus, bet tad sekoja divi zaudējumi Tukumā un Valmierā, kuros smiltenieši savos vārtos salaida kopumā deviņas bumbas. FK Auda komandai tikmēr šī būs jau piektā cīņa pēc kārtas pretinieku laukumos – šajā sērijā līdz šim iegūts tikai viens punkts, bet uzvaras garšu vienība nav izjutusi jau sešu spēļu garumā jeb kopš 28. maija. Tādējādi kopvērtējumā abas šīs vienības kļuvušas par kaimiņiem, jo FK Auda pašlaik ieņem astoto vietu, bet Smiltenes futbolisti seko vienu pozīciju un vienu punktu nopakaļus. Divi Artura Fjodorova gūtie vārti mača izskaņā Ķekavas pārstāvjiem ļāva abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē tikt pie uzvaras ar 2:1, bet iepriekšējā sezonā FK Auda bija pārāka abos mačos ar 4:1 un 2:1. Vairāk par gaidāmo spēli iespējams uzzināt ŠEIT.

19.08 | 18:00 | FK Staiceles Bebri – Rēzeknes FA/BJSS | MTC "Staicele"

Arī Staiceles futbolisti savā laukumā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma – 16. jūlijā tika nospēlēts 0:0 ar smilteniešiem, bet turpinājumā divos izbraukuma mačos Valmierā un Daugavpilī zaudēts ar kopējo vārtu attiecību 0:11. Vārtus FK Staiceles Bebri nav guvuši jau četrās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā šosezon pretinieku vārtsargi pārspēti vien sešas reizes, kas ir pārliecinoši sliktākais rādītājs turnīrā. Gan ielaistajos vārtos, gan iegūtajos punktos komanda turnīrā ir priekšpēdējā, bet Rēzeknes futbolisti atrodas salīdzinoši stabilā sestajā pozīcijā ar labām izredzēm paspēkoties vismaz par vietu četriniekā. Pēdējos četros mačos Rēzeknes FA/BJSS kontā ir tikai viens zaudējums, tomēr vērts izcelt, ka izbraukuma spēlēs šosezon komanda ir uzvarējusi tikai vienreiz – pārējos gadījumos piedzīvoti divi zaudējumi un iekrāti trīs neizšķirti. Kad abas vienības aprīlī tikās Rēzeknē, mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, bet iepriekšējā sezonā rēzeknieši mačos pret Staiceles futbola vīriem iekrāja panākumus ar 5:3 un 2:0.

19.08 | 18:00 | FK Progress/AFA Olaine – RTU FC/Skonto Academy | Olaines stadions

Trīs pēc kārtas izcīnītās uzvaras, it īpaši iepriekšējās kārtas panākums pār Tukuma komandu, pērnās sezonas vicečempioniem FK Progress/AFA Olaine ļāvis stabilāk iekārtoties kopvērtējuma trešajā vietā. Pirmā pozīcija atrodas tikai trīs punktu attālumā, turklāt ar desmit ielaistiem vārtiem olainieši šajā rādītājā dala līgas labāko veikumu. Viņu pretinieki pēdējā laikā nekādi nespēj tikt pie punktiem, jo piedzīvoti jau četri zaudējumi pēc kārtas, kuros kopumā ielaisti 17 vārti. Tas ir par četriem ielaistiem vārtiem vairāk nekā šīs sezonas pirmajās astoņās spēlēs. Šīs neveiksmes krietni attālinājušas RTU FC/Skonto Academy komandu no labāko pulka – pašlaik tā ieņem septīto pozīciju, bet tuvākās trīs sekotājas izkārtojušās vien trīs punktu diapazonā. Tiesa, šīs spēles viesus noteikti iedrošinās maijā izcīnītais panākums pār Olaines komandu ar 1:0, kad vienīgos vārtus guva Marks Petunovs. Pārējos šīs sezonas mačos FK Progress/AFA Olaine futbolisti piedzīvojuši vēl tika vienu zaudējumu.

Turnīra sadaļa online.lff.lv platformā

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija