Kā trešie Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas pusfinālu sasnieguši pašreizējie SynotTip Virslīgas čempioni Spartaks Jūrmala, kurus cīņā par vietu finālā gaida tikšanās ar Riga FC vai FK Jelgava.

Ceturtdien, 17. augustā, notikušajā ceturtdaļfināla spēlē jūrmalnieki ilgā un smagā cīņā vien papildlaikā spēja pārvarēt FK Metta/Latvijas Universitāte pretestību, uzvarot ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus mača 113. minūtē guva laukumā uz maiņu nākušais Edgars Gauračs.

 Spēles apskats Sportacentrs.com

Virslīgas čempionātā Spartaks Jūrmala un FK Metta/Latvijas Universitāte ieņem diametrāli pretējas vietas – kamēr valsts čempioni no Jūrmalas ir līderi, rīdzinieki noslēdz kopvērtējuma tabulu tās septītajā pozīcijā. Iepriekšējās šīs sezonas tikšanās reizēs jūrmalnieki martā viesos uzvarēja ar 4:2, maijā savā laukumā bija pārāki ar 1:0, bet jūlijā Rīgā – ar 2:0. Jūrmalas kluba labākais sasniegums Latvijas kausa izcīņā ir 2015./2016. gada sezonā sasniegtais fināls, kamēr FK Metta/Latvijas Universitāte futbolistiem līdz šim nav izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sacensību iepriekšējā kārtā Spartaks Jūrmala ar 2:0 uzvarēja Grobiņas SC, bet FK Metta/Latvijas Universitāte ar 3:0 apspēlēja Valmiera Glass VIA komandu.

Kā ziņots, viena ceturtdaļfināla spēle starp Riga FC un FK Jelgava komandām pārcelta uz 13. septembra plkst. 19:00 Skonto stadionā Rīgā. Šīs spēles uzvarēti pusfinālā tiksies ar Spartaks Jūrmala.

Jau iepriekš vēstīts, ka pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs trešdien, 16. augustā, uzvaras izcīnīja SynotTip Virslīgas čempionāta komandas FK Liepāja/Mogo un RFS, kuras tagad pusfinālā gaida savstarpēja tikšanās.

Latvijas kausa izcīņas izšķirošo spēļu pāru zars:

Turnīra pusfināla mači plānoti 20. septembrī, bet fināls 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā.

Pēc šosezon ieviestajām izmaiņām Latvijas kausa izcīņas izspēles formātā, kas tagad paredz turnīra izspēli viena kalendārā gada ietvaros, Latvijas futbola līdzjutējus šosezon priecē divi kausa izcīņas turnīri. Maijā noslēdzās 2016./2017. gada sezonas turnīrs, kurā uzvarēja FK Ventspils, bet uzreiz pēc tam tika dots starts 2017. gada sezonas sacensībām.


Latvijas Futbola federācija
Foto – www.fkspartaks.lv