Pirmajās Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas ceturtdaļfināla spēlēs trešdien, 16. augustā, uzvaras izcīnīja SynotTip Virslīgas čempionāta komandas FK Liepāja/Mogo un RFS, kuras tagad pusfinālā gaida savstarpēja tikšanās.

FK Liepāja/Mogo futbolisti ceturtdaļfinālā viesos Kurzemes derbijā tikās ar FK Ventspils komandu, svinot dramatisku uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:0) un izslēdzot pašreizējos turnīra čempionus no tālākas dalības sacensībās. Ar 11 metru soda sitiena atzīmi 17. minūtē liepājniekus vadībā izvirzīja Dmitrijs Hmizs, bet 56. minūtē viesi palika mazākumā. Ventspilnieki prata trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panākt izlīdzinājumu, kad izcēlās nigērietis Adeleke Akinjemi (Adeleke Akinyemi), tomēr kompensācijas laika trešajā minūtē dramatisku uzvaru Liepājas klubam atnesa uz maiņu laukumā nākušais Kristaps Grebis.

 Spēles apskats Sportacentrs.com

SynotTip Virslīgas čempionāta kopvērtējumā FK Liepāja/Mogo pašlaik atrodas otrajā vietā, bet FK Ventspils seko vienu pozīciju un trīs punktus nopakaļus. Šajā turnīrā abas komandas šosezon jau tikušās divas reizes, kad aprīlī Ventspilī tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet vēlāk jūnijā Liepājā ar 1:0 pārāki bija mājinieki. Kurzemes pārstāvji Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā tikās trešo gadu pēc kārtas – 2015./2016. gada sezonā FK Ventspils uzvarēja ar 1:0, bet 2016./2017. gada sezonas sacensībās ventspilnieki triumfēja ar 3:0. Ventspils klubs ir pašreizējais Latvijas kausa izcīņas turnīra čempions, kas kopumā šo trofeju ieguvis septiņas reizes, bet FK Liepāja/Mogo savā pastāvēšanas laikā nav spējis tikt tālāk par pusfinālu.

Iepriekš astotdaļfinālā FK Ventspils ar 9:1 sagrāva Monarhs/Flaminko komandu, bet liepājnieki ar 1:0 pārspēja BFC Daugavpils futbolistus.

Pie daudz pārliecinošākas uzvaras tika RFS komanda, kas Liepājā ar 7:0 (3:0) sagrāva Latvijas 2. līgas čempionāta pārstāvjus FK Karosta. Četrus vārtus uzvarētāju labā guva Eduards Višņakovs, bet pa reizei izcēlās Kaspars Dubra, Igors Kozlovs un Daniils Ulimbaševs.

 Spēles apskats Sportacentrs.com

Izceļams, ka cīņas 70. minūtē laukumā uz maiņu RFS sastāvā izgāja Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kuram, ilgstoši cīnoties ar savainojumiem, šī kļuva par pirmo oficiālo spēli kopš 2016. gada aprīļa.

FK Karosta ikdienā sacenšas Latvijas 2. līgas čempionāta Kurzemes/Zemgales reģionā, kur piecos mačos komanda iekrājusi četras uzvaras un vienu neizšķirtu. Tās rindās spēlē arī visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs Māris Verpakovskis, kurš gan trešdienas mačā nepiedalījās. Savukārt RFS futbolisti SynotTip Virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem piekto vietu. Latvijas kausa izcīņā rīdzinieki iepriekšējā sezonā sasniedza pusfinālu, kas ir viņu labākais veikums, bet FK Karosta klubam šis ir debijas gads Latvijas futbolā.

FK Karosta futbolisti Latvijas kausa izcīņas turnīrā iepriekš bija aizvadījuši trīs mačus, kuros pārspētas SK Cēsis (3:0), FB Gulbene 2005 (5:1) un Talsi/FK Laidze (5:3) komandas. Iepriekšējo kārtu vienība pārvarēja bez cīņas, jo tai pretiniekos tika ielozēta no turnīra izslēgtā SK Babīte/Dinamo komanda. Savukārt RFS futbolisti astotdaļfinālā vien papildlaikā spēja nodrošināt 4:0 uzvaru pār FK Progress/AFA Olaine.

Trešā turnīra ceturtdaļfināla spēle notiks ceturtdien, 17. augustā, kad plkst. 19:00 Jūrmalas pilsētas stadionā Sloka sāksies mačs starp Spartaks Jūrmala un FK Metta/Latvijas Universitāte vienībām. Kā ziņots, vēl viena ceturtdaļfināla spēle starp Riga FC un FK Jelgava komandām pārcelta uz 13. septembra plkst. 19:00. Mača norises vieta paliek nemainīga – Skonto stadions Rīgā.

Latvijas kausa izcīņas izšķirošo spēļu pāru zars

Turnīra pusfināla mači plānoti 20. septembrī, bet fināls 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā.

Pēc šosezon ieviestajām izmaiņām Latvijas kausa izcīņas izspēles formātā, kas tagad paredz turnīra izspēli viena kalendārā gada ietvaros, Latvijas futbola līdzjutējus šosezon priecē divi kausa izcīņas turnīri. Maijā noslēdzās 2016./2017. gada sezonas turnīrs, kurā uzvarēja FK Ventspils, bet uzreiz pēc tam tika dots starts 2017. gada sezonas sacensībām.


Latvijas Futbola federācija
Foto – Mārtiņš Sīlis