7. un 14. augustā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta priekšpēdējā jeb devītā kārta. Tās ietvaros svarīgu uzvaru izcīnīja līdere FK BEITAR, kas tādējādi spēra platu soli pretī zelta godalgu izcīnīšanai.

FK BEITAR futbolisti ļoti spraigā cīņā, atspēlējot 0:2 deficītu, ar rezultātu 3:2 pieveica SALONS.LV vienību. Vēl pēc pirmā puslaika turnīra līdere atradās iedzinējas lomā (1:2), tomēr Dmitrija Kuzmina un Aleksandra Zeņkova nākamo 25 minūšu laikā gūtie vārti ļāva FK BEITAR izcīnīt tik ļoti svarīgos trīs punktus. Jāpiebilst, ka šo atspēlēšanos FK BEITAR izdevās īstenot viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo neilgi pirms tam noraidījumu izpelnījās Andrejs Grišajevs.

Ne mazāk saspringts izvērtās divu citu medaļu tīkotāju savstarpējais duelis, kur ISG/FREE ar 4:3 pieveica FC Raita. Jāpiebilst, ka desmit minūtes pirms mača beigām ISG/FREE piederēja trīs vārtu handikaps (4:1), taču raitieši cīņas izskaņā prata sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam. Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Igors Kapustins, kamēr sāncenšu rindās - Iļja Olehno.

Kārtu pirms sacensību noslēguma trīs vadošās komandas – FK BEITAR (22), ISG/FREE (19) un FC Raita (18) - izkārtojušās četru punktu intervālā, bet uz zelta godalgām var pretendēt vairs tikai pirmās divas, kuras noslēdzošajā kārtā tiksies savā starpā. Tā kā abu vienību iepriekšējā savstarpējā cīņā pārāka bija FK BEITAR (4:2), pašreizējai līderei zelta medaļu iegūšanai derēs ne tikai uzvara vai neizšķirts, bet pat minimāls zaudējums ar divu vārtu starpību.

Komandu izkārtojuma secībai vadošajā trijniekā liela nozīme būs arī FC Raita mačam ar šobrīd ceturtajā pozīcijā esošo Baltic International Bank (17). Bankas atbalstītā vienība devīto kārtu aizvadīja sekmīgi, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas (2:1 pret Marshal FC).

Tikai teorētiskas iespējas aizķerties pirmajā trijniekā vēl saglabā SALONS.LV (16), kamēr sestajā pozīcijā esošā Marshal FC (14) uz godalgotajām vietām pretendēt vairs nevar.

Vēl no pārējām devītās kārtas spēlēm jāatzīmē Rīnūži XXL un FK Impakt vienību neizšķirts savstarpējā spēlē (3:3), kā arī kārtas pārliecinošākā uzvara – AMOKO triumfs pār kopvērtējuma pastarīti RTO (8:2).

Pēc četru neuzvarētu spēļu sērijas beidzot panākumu kaldināja FC Petrow, kas ar 3:0 sarūgtināja JUVS, savukārt pērnās sezonas Augstākās līgas čempione SFS ar 3:1 lika kapitulēt FK Kadaga komandai.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā mačā FC Caramba Riga, pateicoties Staņislava Kumpiņa un Maksima Kirilova cīņas izskaņā gūtajiem vārtiem, ar 2:1 izrāva uzvaru spēlē pret DSV Transport.

Pēc deviņām kārtām čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir divi līderi, kuri katrs guvuši pa desmit vārtiem – Renārs Kazus (SALONS.LV) un Aleksandrs Zeņkovs (FK BEITAR).

Kā ziņots, visas 16 vienības medaļas šovasar sadala vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama arī divu dažādu vienību atkārtota spēkošanās. Sacensību noslēdzošā kārta plānota 21. un 28. augustā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija