No 18. līdz 20. augustam Liepājas stadionā Olimpija pulcēsies 12 no valsts vadošajām U-10 vecuma grupas jeb 2007. dzimšanas gada futbolistu komandām, lai cīnītos par LFF kausa trofeju futbolā 8:8.

Turnīra dalībnieki vispirms divās apakšgrupās aizvadīs viena apļa sacensības, katrai komandai laukumā dodoties piecas reizes. Turpinājumā katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies turnīram par 1.-4. vietu, nākamās divas grupu spēcīgākās vienības spēkosies par 5.-8. pozīciju, bet par 9.-12. vietu kopvērtējumā sacentīsies apakšgrupu pēdējo divu pozīciju ieguvēji.

A apakšgrupā vienkopus tiksies FS Metta, FA Ventspils, Vidzemes FC/Smiltene, Madonas BJSS, JFA Jelgava un Krāslavas SS komandas, bet B apakšgrupā spēkiem mērosies BFC Daugavpils, JDFS Alberts, FK Tukums 2000/TSS, FK Liepāja, SK Super Nova un Vidzemes FC/Valmiera jaunie futbolisti.

Pirmās spēles komandas 18. augustā aizvadīs, sākot no plkst. 14:00, bet plkst. 16:30 paredzēta turnīra svinīgā atklāšana. Pēc tas notiks otrās kārtas mači, bet pirmā posma trīs atlikušās kārtas tiks izspēlētas 19. augustā, sākot no plkst. 10:00. Izšķirošās cīņas 20. augustā sāksies plkst. 10:00, bet apbalvošana paredzēta plkst. 16:00.

TURNĪRA REZULTĀTI UN SPĒĻU KALENDĀRS

Pirms diviem gadiem šajā vecuma grupā LFF kausu izcīnīja liepājnieki, bet pērn par turnīra uzvarētājiem kļuva Vidzemes FC pārstāvji.

LFF kausa izcīņa futbolā 8:8 tiek organizēta ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes futbola attīstību. Finālsacensībās piedalās Latvijas reģionu labākās komandas, kas noskaidrotas reģionālajās priekšsacīkstēs.

Turpinājumā notiks vēl divi LFF kausa izcīņas turnīri futbolā 8:8 – no 25. līdz 27. augustam Rēzekne uzņems U-11 vecuma grupas sacensības, bet U-12 grupas komandas pulcēsies Ventspilī no 8. līdz 10. septembrim.


Latvijas Futbola federācija