Šonedēļ Latvijas sieviešu futbola turnīros gaidāmi divi nozīmīgi notikumi – Sieviešu futbola līgā (SFL) notiks abu līdervienību duelis, kurā FK Liepāja lūkos atjaunot intrigu cīņā par čempionu titulu, bet Sieviešu futbola 1. līgas vienības uzsāks otrā posma izspēli.

Ļoti izšķirošā SFL turnīra mačā ceturtdien, 17. augustā, valsts čempiones Rīgas Futbola skola uzņems savu pēdējo gadu galveno konkurenti FK Liepāja, uzvaras vai neizšķirta gadījumā jūtami nostiprinot savas pozīcijas kopvērtējuma augšgalā. Spēle plkst. 19:00 sāksies NSB Arkādija laukumā Rīgā.

Rīdzinieces šosezon uzvarējušas visās septiņās aizvadītajās turnīra spēlēs, bet liepājnieces sešos mačos punktus zaudējušas tikai pret valsts čempionēm – 1:2 aprīlī savā laukumā un 0:1 maijā izbraukumā. Ceturto un noslēdzošo dueli vienības aizvadīs 1. septembrī Liepājā.

SFL TURNĪRA SADAĻA ONLINE.LFF.LV PLATFORMĀ

Četras komandas līdz oktobrim aizvadīs četru apļu turnīru. Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgas čempionātā 17. un 19. augustā Rīgā, kā arī 20. augustā Talsos notiks otro posmu ievadošās spēles, kurās desmit komandas pēc pirmā posma rezultātiem sadalījušās divos pieciniekos, atlikušajos mačos sadalot 1.-5. un 6.-10. vietu. Pirmajā posmā norisinājās viena apļa sacensības, bet otrajā posmā komandas savā starpā aizvadīs vēl vienu apli, ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus.

Vadošajā pieciniekā ar desmit punktiem līderos pašlaik ir Rēzeknes BJSS/SK Progress un Rīgas Futbola skola-2 komandas, bet cīņā par Gandarījuma kausu pirmās četras komandas – Preiļu novada BJSS, Rēzeknes novada BJSS, FK Iecava/FK Jelgava un SK Super Nova – pašlaik šķir tikai divi punkti.

1.-5. VIETAS TURNĪRA SADAĻA ONLINE.LFF.LV PLATFORMĀ

6.-10. VIETAS TURNĪRA SADAĻA ONLINE.LFF.LV PLATFORMĀ

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija