Trešdien un ceturtdien Ventspilī, Liepājā un Jūrmalā tiks aizvadītas pirmās trīs Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas ceturtdaļfināla spēles. Šajā sacensību posmā iekļuvušas septiņas SynotTip Virslīgas čempionāta komandas un viena 2. līgas pārstāve.

Divas spēles notiks trešdien, 16. augustā, kad plkst. 17:00 OC Ventspils stadionā Liepājas derbijā tiksies FK Ventspils un FK Liepāja/Mogo komandas, bet plkst. 18:00 Liepājas stadionā Daugava spēkiem mērosies FK Karosta un RFS futbolisti. Savukārt ceturtdien, 17. augustā, plkst. 19:00 Jūrmalas pilsētas stadionā Sloka sāksies mačs starp Spartaks Jūrmala un FK Metta/Latvijas Universitāte vienībām.

Visām spēlēm tiešraidē būs iespējams sekot līdzi portāla Sportacentrs.com un televīzijas kanāla Sportacentrs.com TV pārraidēs.

Spēļu teksta tiešraides un rezultāti

SynotTip Virslīgas čempionāta kopvērtējumā FK Liepāja/Mogo pašlaik atrodas otrajā vietā, bet FK Ventspils seko vienu pozīciju un trīs punktus nopakaļus. Šajā turnīrā abas komandas šosezon jau tikušās divas reizes, kad aprīlī Ventspilī tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet vēlāk jūnijā Liepājā ar 1:0 pārāki bija mājinieki. Kurzemes pārstāvji Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā tiksies trešo gadu pēc kārtas – 2015./2016. gada sezonā FK Ventspils uzvarēja ar 1:0, bet 2016./2017. gada sezonas sacensībās ventspilnieki triumfēja ar 3:0. Ventspils klubs ir pašreizējais Latvijas kausa izcīņas turnīra čempions, kas kopumā šo trofeju ieguvis septiņas reizes, bet FK Liepāja/Mogo savā pastāvēšanas laikā nav spējis tikt tālāk par pusfinālu.

Iepriekš astotdaļfinālā FK Ventspils ar 9:1 sagrāva Monarhs/Flaminko komandu, bet liepājnieki ar 1:0 pārspēja BFC Daugavpils futbolistus.

FK Karosta ikdienā sacenšas Latvijas 2. līgas čempionāta Kurzemes/Zemgales reģionā, kur piecos mačos komanda iekrājusi četras uzvaras un vienu neizšķirtu. Tās rindās spēlē arī visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases spēlētājs Māris Verpakovskis. Savukārt RFS futbolisti SynotTip Virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem piekto vietu. Latvijas kausa izcīņā rīdzinieki iepriekšējā sezonā sasniedza pusfinālu, kas ir viņu labākais veikums, bet FK Karosta klubam šis ir debijas gads Latvijas futbolā.

FK Karosta futbolisti Latvijas kausa izcīņas turnīrā aizvadījuši trīs mačus, kuros pārspētas SK Cēsis (3:0), FB Gulbene 2005 (5:1) un Talsi/FK Laidze (5:3) komandas. Iepriekšējo kārtu vienība pārvarēja bez cīņas, jo tai pretiniekos tika ielozēta no turnīra izslēgtā SK Babīte/Dinamo komanda. Savukārt RFS futbolisti astotdaļfinālā vien papildlaikā spēja nodrošināt 4:0 uzvaru pār FK Progress/AFA Olaine.

Virslīgas čempionātā Spartaks Jūrmala un FK Metta/Latvijas Universitāte ieņem diametrāli pretējas vietas – kamēr valsts čempioni no Jūrmalas ir līderi, rīdzinieki noslēdz kopvērtējuma tabulu tās septītajā pozīcijā. Iepriekšējās šīs sezonas tikšanās reizēs jūrmalnieki martā viesos uzvarēja ar 4:2, maijā savā laukumā bija pārāki ar 1:0, bet jūlijā Rīgā – ar 2:0. Jūrmalas kluba labākais sasniegums Latvijas kausa izcīņā ir 2015./2016. gada sezonā sasniegtais fināls, kamēr FK Metta/Latvijas Universitāte futbolistiem līdz šim nav izdevies tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Sacensību iepriekšējā kārtā Spartaks Jūrmala ar 2:0 uzvarēja Grobiņas SC, bet FK Metta/Latvijas Universitāte ar 3:0 apspēlēja Valmiera Glass VIA komandu.

Kā ziņots, vēl viena ceturtdaļfināla spēle starp Riga FC un FK Jelgava komandām pārcelta uz 13. septembra plkst. 19:00. Mača norises vieta paliek nemainīga – Skonto stadions Rīgā.

Latvijas kausa izcīņas izšķirošo spēļu pāru zars:

Turnīra pusfināla mači plānoti 20. septembrī, bet fināls 18. oktobrī notiks Skonto stadionā Rīgā.

Pēc šosezon ieviestajām izmaiņām Latvijas kausa izcīņas izspēles formātā, kas tagad paredz turnīra izspēli viena kalendārā gada ietvaros, Latvijas futbola līdzjutējus šosezon priecē divi kausa izcīņas turnīri. Maijā noslēdzās 2016./2017. gada sezonas turnīrs, kurā uzvarēja FK Ventspils, bet uzreiz pēc tam tika dots starts 2017. gada sezonas sacensībām.


Latvijas Futbola federācija