No pārtraukuma atgriezusies Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezona, kurā trijās vecākajās grupās sākušās izšķirošās spēles. Pagājušajā nedēļā aizvadīti kopumā četri sabraukumi Tukumā, Iecavā, Rīgā un Piņķos, kuros laukumā devās U-12, U-14 un U-16 vecuma grupu futbolistes.

Vispirms 8. augustā Tukumā pulcējas U-12 vecuma grupas komandas, kas otrajā posmā spēkojas par Gandarījuma kausu jeb 7.-11. vietu. Šajā konkurencē cīņas izvērtušās ļoti sīvas, jo pēc mačiem Tukumā pa četriem punktiem iekrājušas SK Babīte un FK Laidze/Talsu NSS futbolistes, kurām ar trim punktiem seko Dinamo Rīga un FK Tukums 2000 meitenes. Bez punktiem pagaidām palikusi FK Dinamo Rīga jeb šī kluba otrā komanda.

Izšķirošās šo komandu spēles notiks 24. augustā Piņķos.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Dienu vēlāk Iecavā pulcējās U-16 vecuma grupas komandas, kas aizvadīja priekšpēdējo jeb trešo sabraukumu, ievadot sacensību otro apli. Pēc šīm spēlēm kļuvis skaidrs, ka pirmās divas vietas kopvērtējumā sadalīs AFA Olaine/FK Iecava un Rīgas Futbola skola vienības, kuras savā starpā pašlaik šķir trīs punkti. Uz trešo vietu pretendē FS Metta/OSC un Kurzemes FC futbolistes, kamēr SK Super Nova meitenes vēl atrodas savu pirmo punktu meklējumos.

 FOTO NO SPĒLĒM IECAVĀ

Noslēdzošais čempionāta vecākās grupas sabraukums 23. augustā notiks Olainē.

U-16 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Turpinājumā 10. augustā NSB Arkādija laukumā Rīgā norisinājās pirmās spēles U-12 vecuma grupas vienībām, kas otrajā posmā spēkojas par 1.-6. vietu. Teicami sevi šeit apliecināja Rīgas Futbola skola, kas uzvarēja visās trīs spēlēs, bet ar sešiem punktiem pašlaik seko FS Metta/OSC futbolistes. Pa trim punktiem savā rēķinā ierakstīja FK Liepāja, AFA Olaine un FK Iecava/FK Jelgava pārstāves, bet bez punktiem pagaidām palikušas Šitika FA/74.vsk jaunās futbolistes.

 FOTO NO SPĒLĒM RĪGĀ

Medaļas šajā konkurencē tiks sadalītas 25. augustā Iecavā.

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Visbeidzot, 11. augustā Piņķi uzņēma U-14 vecuma grupas vienības, kuras otrajā posmā cīnās par Gandarījuma kausu jeb 6.-10. vietu. Abos aizvadītajos mačos uzvarēja gan SK Babīte, gan SK Līderis pārstāves, bet trīs punktus izdevās iegūt Rīgas Futbola skola-2 komandai. Pagaidām bešā palikušas SK Imanta/Talsu NSS un FK Tukums 2000 meitenes.

 FOTO NO SPĒLĒM PIŅĶOS

Šīs vienības noslēdzošās sezonas spēles aizvadīs 29. augustā Rīgā.

U-14 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās (U-16, U-14, U-12 un U-10). Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sacensību dalībnieku rindas palielinājušās par uzreiz deviņām komandām. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņēma laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos, bet augustā izšķirošās spēles notiek Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Piņķos, Rīgā un Tukumā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija