Par komanda.lv 1. līgas čempionāta jūlija mēneša labāko futbolistu nosaukts Preiļu BJSS komandas pārstāvis Rolands Putāns. Mēneša labākais spēlētājs balvā iegūst dāvanu karti pirkumiem veikalā Komanda un īpašu piemiņas velti.

Mēneša labākā spēlētāja noteikšanā tiek ņemts vērā līdzjutēju, Latvijas Futbola federācijas (LFF) un veikala Komanda vērtējums. Līdzjutēju balsojumā R. Putāns ierindojās otrajā vietā ar 19% atbalstu, vislielāko atzinību izpelnījās Ariks Stankus no Grobiņas SC (33%), savukārt labāko trijnieku noslēdza Mārtiņš Remess no JDFS Alberts (13%).

Jūliju Preiļu BJSS komanda sāka ar trim zaudējumiem, bet mēneša noslēgumā parūpējās par šīs sezonas, iespējams, skaļāko rezultātu, kad ar 3:2 savā laukumā tika uzvarēta līdz tam nepārspētā Grobiņas SC komanda. Preiļu vienības kapteinis R. Putāns kļuva par vienu no šī mača varoņiem, spēles kompensācijas laikā ar filigrānu sitienu nodrošinot savas vienības uzvaru un atnesot tai pirmos punktus šosezon. Pirms tam R. Putāns piedalījās vēl divās savas komandas jūlija spēlēs, arī tajās laukumā pavadot pilnas 90 minūtes.

Kopumā šosezon 28 gadus vecais pussargs guvis divus vārtus, kas ir otrs labākais veikums komandā. Preiļu BJSS ar četriem iegūtiem punktiem pašlaik noslēdz kopvērtējuma tabulu, ieņemot 12. vietu.

Veikala Komanda vērtējumā noteikta arī jūlija mēneša čempionāta simboliskā izlase, kurā iekļauti 11 no nesenā līdzjutēju balsojuma dalībniekiem – vārtsargs Adrians Misa (FK Tukums 2000/TSS), aizsargi Artūrs Stūris (FK Smiltene/BJSS), Bogdans Ņesterenko (FK Progress/AFA Olaine), Ariks Stankus (Grobiņas SC) un Igors Škirjatovs (FK Auda), pussargi Ņikita Jankovskis (RTU FC/Skonto Academy), Mārtiņš Remess (JDFS Alberts), Rolands Putāns (Preiļu BJSS), Alvis Jaunzems (Valmiera Glass VIA) un Ričards Žaldovskis (BFC Daugavpils), kā arī uzbrucējs Dmitrijs Borisovs (Rēzeknes FA/BJSS). No šiem futbolistiem otro reizi šosezon mēneša simboliskajā izlasē iekļuvuši A. Misa, B. Ņesterenko un M. Remess.

Kā ziņots, aprīlī par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Alvis Dubovs no Valmiera Glass VIA komandas, maijā balvu izpelnījās Grobiņas SC vienības pārstāvis Devids Dobrecovs, savukārt jūnijā pie lauriem tika Vugars Askerovs no FK Progress/AFA Olaine.

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals Komanda, kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera adidas.


Latvijas Futbola federācija
Foto – Preiļu BJSS