Nedēļas nogalē notiks četras komanda.lv 1. līgas čempionāta 15. kārtas spēles un viens pārceltais 26. kārtas mačs, kuru uzmanības centrā būs vadošo četrinieka pārstāvju FK Tukums 2000/TSS un FK Progress/AFA Olaine tikšanās Tukumā, kā arī allaž principiālais Vidzemes derbijs Valmierā starp Valmiera Glass VIA un FK Smiltene/BJSS.

12.08 | 14:00 | Grobiņas SC – FK Auda | Grobiņas pilsētas stadions

Iepriekšējā kārtā Grobiņas SC futbolisti atgriezās kopvērtējuma pirmajā vietā, kur pašlaik bauda divu punktu pārsvaru pār valmieriešiem, kuriem gan ir viena spēle rezervē. Ar 42 gūtiem vārtiem Grobiņas komanda pašlaik ir pārliecinoši rezultatīvākā čempionātā, bet rezultatīvāko spēlētāju pirmajā sešiniekā atrodami divi tās spēlētāji – Devids Dobrecovs (13 vārti) un Emīls Knapšis (9 vārti). Grobiņas SC vienībai šī būs otrā spēle četru mājas spēļu sērijā, bet iepriekšējos sešos mačos savu skatītāju priekšā komanda iekrājusi piecas uzvaras un vienu neizšķirtu. Tikmēr FK Auda aizvadīs ceturto izbraukuma maču sešu šādu spēļu sērijā, lūkojot pēc savas pirmās uzvaras. Iepriekšējās trīs spēlēs iegūts tikai viens punkts, bet bez gūtiem panākumiem Ķekavas komanda ir jau piecās cīņās pēc kārtas. Kopvērtējumā FK Auda futbolisti atkāpušies uz astoto vietu, bet šo pretinieku pirmā apļa savstarpējā tikšanās reizē Grobiņas SC viesos uzvarēja ar rezultātu 2:1.

12.08 | 14:00 | Preiļu BJSS – JDFS Alberts | Preiļu novada BJSS stadions

Preiļu BJSS komanda ir pēdējā laika apspriestākais čempionāta kolektīvs, jo nesenākajos divos mačos tam izdevies sarūpēt četrus punktus pret Grobiņas SC un FK Auda vienībām, kas ir šīs komandas pirmie punkti šosezon. Lai arī kopvērtējumā Latgales pārstāvji joprojām ir pēdējie, viņiem izdevies nostāties līdzās 11. pozīcijā esošajiem futbolistiem no Staiceles. Preiļu BJSS pašlaik aizvada astoņu mājas spēļu sēriju – šī būs ceturtā cīņa savu skatītāju priekšā. Tikmēr JDFS Alberts futbolisti kopvērtējuma tabulā atrodas divas pozīcijas un piecus punktus priekšā. Iepriekš komanda aizvadīja piecus mačus savā laukumā, šajā laikā iegūstot četrus punktus. Aprīlī rīdzinieki pārspēja viesus no Preiļiem ar 3:0, bet iepriekšējā sezonā šajā duelī uzvaras tika dalītas uz pusēm – 2:0 JDFS Alberts uzvara Rīgā un 3:0 Preiļu BJSS panākums savā laukumā.

12.08 | 16:00 | Valmiera Glass VIA – FK Smiltene/BJSS | J. Daliņa stadions

Vidzemes derbijs, kura pirmā šīs sezonas sērija aprīlī izvērtās ļoti pārliecinošā valmieriešu uzvarā ar 6:1, kad trīs vārtus guva Alvis Dubovs. Valmiera Glass VIA ar astoņiem ielaistiem vārtiem ir vadošā čempionāta komanda šajā rādītājā, bet gūtajos vārtos (36) tā ir otra labākā. Kopvērtējuma augšgalā valmierieši, kuri šosezon joprojām ir nepārspēti, ar spēli rezervē atpaliek no Grobiņas SC par diviem punktiem un par punktu apsteidz FK Progress/AFA Olaine. Izceļams, ka iepriekšējos piecos savā laukumā aizvadītajos mačos komanda savos vārtos ielaidusi tikai vienu bumbu. Smiltenes futbolisti tikmēr turnīra tabulā ir devītie, esot gan vien četru punktu attālumā no labāko piecinieka un tuvākos sekotājus apsteidzot par pieciem punktiem. Ar šo maču FK Smiltene/BJSS noslēgs četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā līdz šim iegūti četri punkti. Pirms gada Valmierā Vidzemes derbijs noslēdzās ar mājinieku uzvaru 2:1, bet vēlāk Smiltenē mājinieki revanšējās ar 1:0. Mačs tiešraidē būs vērojams portālā Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV.

12.08 | 17:00 | FK Tukums 2000/TSS – FK Progress/AFA Olaine | Tukuma pilsētas stadions

Sestdienas spēļu noslēgumā laukumā tiksies kopvērtējuma ceturtās un trešās vietas īpašnieki, kurus savā starpā šķir trīs punkti – FK Progress/AFA Olaine pašlaik atrodas saviem gaidāmajiem pretiniekiem priekšā, lai arī aizvadījuši par vienu spēli vairāk. Ņemot vērā saspīlēto situāciju starp turnīra četrām vadošajām komandām, šīs spēles nozīmīgumu nav iespējams novērtēt par zemu. Tukumnieki neuzvarēti ir jau astoņās spēlēs pēc kārtas, bet nesenākajos divos mačos gūtas divas pārliecinošas uzvaras pār pretiniekiem no Rēzeknes (4:0) un Daugavpils (4:1). Uz panākumu ceļa atgriezušies arī Olaines pārstāvji, kuri pēdējās divās spēlēs tikuši pie maksimāli iespējamajiem punktiem pret FK Auda (1:0) un JDFS Alberts (5:1). Abas komandas ir starp vadošajām čempionātā gan gūtajos, gan ielaistajos vārtos, bet to pirmā apļa tikšanās reizē FK Progress/AFA Olaine savā laukumā uzvarēja ar 2:0. Arī iepriekšējā sezonā Olainē mājinieki bija pārāki ar 2:0, bet Tukumā tika fiksēts neizšķirts 2:2.

13.08 | 17:00 | RTU FC/Skonto Academy – BFC Daugavpils | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Nedēļas nogales spēļu ciklu noslēgs pārceltais 26. kārtas mačs starp komandām, kuras savā starpā tikās pavisam nesen – 29. jūlijā Daugavpilī mājinieki bija pārliecinoši pārāki ar 7:1 (četri vārti Ričardam Žaldovskim). Nākamajā kārtā ar 6:0 sagraujot FK Staiceles Bebri vienību, daugavpilieši kopvērtējumā pakāpušies jau uz sesto vietu ar labām izredzēm drīzumā kāpt vēl par vienu pozīciju augstāk. RTU FC/Skonto Academy futbolistiem tikmēr jācenšas pielikt punktu trīs zaudējumu sērijai, kuras ietvaros komanda savos vārtos ielaidusi 15 bumbas. Šie iznākumi rīdziniekiem liek ieņemt turnīra tabulas septīto pozīciju - vienu vietu un divus punktus aiz BFC Daugavpils.

Spēļu rezultāti, teksta tiešraides, kopvērtējuma un vārti guvēji

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija