Pirmdien, 7. augustā, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas stadionā notika otrā atklātā futbola nodarbība bērniem Futbols caur bērna acīm, ko organizēja Futbola skola LEEVON sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

 FOTO GALERIJA

Sekojot iepriekšējā gadā iedibinātajai tradīcijai, īpašajos bērnu futbola svētkos aktīvi darbojās LFF organizēto C-LFF treneru licences kursu dalībnieki, parūpējoties par atraktīvām un izglītojošām nodarbībām, kuras caurvija pasākuma tematika – Multfilmas. Atklāto futbola nodarbību apmeklēja aptuveni 60 bērni vecumā no četriem līdz sešiem gadiem.

"Ir milzīgs prieks, ka mūsu treniņu metodes ar mazākajām vecuma grupām no LFF puses ir ievērotas, jo jau otro gadu sadarbībā ar LFF piedalāmies jauno treneru - C-LFF licences - apmācībās un kopīgi rīkojam šādu vienreizēju pasākumu. Patīkami, ka šajā gadā, salīdzinot ar iepriekšējo, dalībnieku skaits ir audzis. Tas nozīmē, ka šāda veida pasākumi bērniem patīk un ir nepieciešami arvien vairāk. Vērojot jauno treneru sagatavotos uzdevumus un prieku, kas staroja no bērniem, saprotu, ka esam uz pareizā ceļa," skaidro FS LEEVON dibinātājs Māris Landmanis.

"C-LFF kursa studenti bija sagatavojuši dažādus vingrinājumus un pārbaudījumus bērniem, kuru laikā viņi varēja iejusties savu mīļāko multeņu varoņu tēlos, tajā pašā laikā arī iepazīstot futbola pamatelementus – bumbas vadīšanu un sitienus pa vārtiem. Lai arī iesākumā bērni bija visai kautrīgi un piesardzīgi, ar katru uzdevumu viņi kļuva drošāki un sāka izbaudīt apkārt notiekošo. Bērnos parādījās aizrautība, azarts un patiess prieks par izpildīto uzdevumu. Arī mēs izbaudījām šo pasākumu un izjutām īstenu pozitīvo emociju vētru, kas neļaus aizmirst šo saulaino dienu uz ilgu laiku. Bija prieks redzēt tik daudz laimīgas un apmierinātas sejas, kas liecina par to, ka pasākums bija izdevies. Rīkot šādus pasākumus ir patiesi ļoti apsveicama tradīcija. Ļoti iespējams, ka tieši šādā notikumā savas pirmās gaitas futbolā sper kāda no nākamajām pasaules mēroga futbola zvaigznēm," pauž viens no C-LFF kursa studentiem Ivo Agulis.

"Pirms pasākuma visiem bija liels satraukums, bet līdz ar pirmajām sekundēm tas viss pazuda. Tā bija neticama pieredze katram no mums. Visi bērni priecājās, spēlēja futbolu, iejutās dažādās lomās – tāpat arī visi treneri. Laukumā valdīja neticama gaisotne, tik daudz pozitīvu emociju un enerģijas – tas bija lielisks piedzīvojums gan mums, gan arī bērniem. Mēs ļoti ceram, ka bērniem šis futbola festivāls paliks atmiņā un ka mēs spējām nodot mūsu mīlestību pret futbolu, lai viņi uzsāktu savas futbola gaitas. Kas zina, varbūt tieši todien kāds no nākamajiem Latvijas izlases spēlētajiem spēra savus pirmos soļus futbolā," piekrīt arī cits kursu dalībnieks Kārlis Villerušs.

"Bērni varēja pārvērsties par saviem multeņu elkiem un pārvarēt šķēršļus, demonstrējot dažādas fiziskās īpašības. Pasākuma laikā bērnu atsaucība bija fantastiska - brīžiem likās, ka atrodamies patiesi īstā supervaroņu zemē. Jaunie sportisti, iepazīstot trenerus, pasākuma ievadā bija nedaudz bikli, bet atklātās nodarbības laikā ar patiesu entuziasmu un aizrautību pildīja uzdevumus. Jauno talantu acīs varēja saskatīt pilnu emociju gammu - prieku, laimi, pārsteigumu un brīžiem neviltotu vilšanos par nepaveiktu uzdevumu ar apņemšanos atkal turpināt un cīnīties. Treneru komanda bija parūpējusies arī par dažādām veicināšanas balvām - speciālām uzlīmēm un zīmodziņiem, kas mazajiem deva papildus impulsu atkal un atkal atgriezties laukumos un pierādīt sevi. Dzirdēt vecākus sakām "Es gribētu, lai mans bērns nāk pie jums trenēties, jo protat strādāt ar bērniem", kas ik pa laikam izskanēja nodarbības laikā, ir labākais atalgojums par paveikto darbu," izceļ vēl viens C-LFF kursu students Pēteris Krastiņš.

LFF pauž pateicību par aktīvo darbu bērnu svētku organizēšanā Mārim Landmanim no FS LEEVON un Martai Briļai no konditorejas Kūķis.


Latvijas Futbola federācija
FS LEEVON