Esošie čempioni no Daugavpils komandas 5. augustā kļuva par Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta septītā posma – Jura Docenko piemiņas turnīra – uzvarētājiem, bet pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Lietuvas futbola veterāni. Čempionāta kopvērtējumā vadību saglabā Sportima vienība.

 TURNĪRA FOTO GALERIJA

Deviņas komandas no Latvijas un Lietuvas Rīgas 49. vidusskolas laukumā iesākumā aizvadīja apakšgrupu spēles, pēc kuru rezultātiem pusfinālā iekļuva Lietuvas pārstāvji Jonišķis un Kretinga, kā arī Daugavpils un Sportima. Abu kaimiņvalsts komandu cīņā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienos ar 1:0 pārāki bija futbola veterāni no Kretingas, savukārt čempionāta kopvērtējuma līderu duelī Daugavpils ar 1:0 pārspēja iepriekšējos divos posmos uzvarējušos Sportima pārstāvjus.

Sportima komandai šoreiz nācās palikt bez godalgām, jo mačā par trešo vietu to ar 2:0 pārspēja Jonišķis vienība, savukārt finālā pārāki izrādījās Daugavpils futbola veterāni – divi bezatbildes vārti pret Kretinga komandu. Latgales pārstāvji šosezon uzvarējuši trīs čempionāta posmos – pirms tam labākie viņi bija arī aprīlī Līvānos un jūnijā Balvos.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Pēc aizvadītiem septiņiem čempionāta posmiem Sportima komanda kopvērtējuma galvgalī apsteidz Daugavpils vienību tikai par vienu punktu, bet trešajā pozīcijā krietni nopakaļus seko Carnikava.

Astoto čempionāta posmu 13. augustā uzņems Daugavpils, kad stadionā Celtnieks notiks Daugavpils cietokšņa kausa izcīņa.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija