Sestdien, 5. augustā, Preiļos, Grobiņā, Daugavpilī, Rīgā un Rēzeknē tiks aizvadītas komanda.lv 1. līgas čempionāta 14. kārtas spēles, kas ievadīs sacensību otro apli. Daudzu uzmanība tiks pievērsta mačam Preiļos starp vietējo Preiļu BJSS un FK Auda komandu, kurā laukuma saimnieki lūkos sarūpēt vēl vienu pārsteigumu.

05.08 | 14:00 | Preiļu BJSS – FK Auda | Preiļu novada BJSS stadions

Iepriekšējā kārtā Preiļu BJSS komanda parūpējās par šīs sezonas, iespējams, skaļāko rezultātu, kad savu skatītāju priekšā nodemonstrēja lielisku sniegumu un mača pēdējās minūtēs parūpējās par sensacionālu uzvaru ar 3:2 pār tābrīža kopvērtējuma līderiem Grobiņas SC. Preiļu futbolisti tādējādi ieguva savus pirmos punktus šosezon un sarūpēja pretiniekiem viņu pirmo zaudējumu. Tiesa, kopvērtējumā Preiļu BJSS joprojām atrodas pēdējā vietā. Tikmēr Ķekavu pārstāvošā FK Auda komanda bez izcīnītas uzvaras ir kopš 28. maija, turpmākajos četros mačos iekrājot tikai vienu punktu, kas vienībai turnīra tabulā pašlaik liek ieņemt septīto pozīciju. Šo komandu pirmā apļa tikšanās reizē FK Auda savā laukumā uzvarēja ar 3:1, kad visus trīs vārtus guva Uģis Moncevičs, bet iepriekšējā sezonā Ķekavas futbolisti šajā duelī bija pārāki ar 1:0 un 5:0.

05.08 | 16:00 | Grobiņas SC – FK Smiltene/BJSS | Grobiņas pilsētas stadions

Grobiņas SC komanda pēc negaidīti neveiksmīgā pirmā apļa noslēguma nu atgriezusies kopvērtējuma otrajā vietā, par punktu atpaliekot no Valmiera Glass VIA. Tā kā valmierieši šajā kārtā laukumā nedosies, Grobiņas futbolistiem ir iespēja atkal izvirzīties turnīra tabulas galvgalī. Viņiem pretim stāsies Smiltenes pārstāvji, kuriem šī būs trešā spēle četru izbraukuma maču sērijā. Iepriekš Preiļos un Staicelē komandai izdevies tikt pie četriem punktiem, kas kopvērtējumā tai atvēl astoto pozīciju. Ar savstarpēju spēli šīs vienības aprīlī atklāja savu sezonu, kad Smiltenē viesi, patiecoties diviem Devida Dobrecova gūtajiem vārtiem, izrādījās pārāki ar 2:0.

05.08 | 16:00 | BFC Daugavpils – FK Staiceles Bebri | Stadions "Celtnieks", Daugavpils

Pēdējo piecu spēļu šķērsgriezumā BFC Daugavpils komanda cietusi tikai vienu zaudējumu un kopvērtējumā savas izredzes uzlabojusi. Lai arī pašlaik tā atrodas devītajā vietā, viena rezervē esošā spēle komandai ļauj pamatoti cerēt uz drīzu iespraukšanos labāko pieciniekā. Daugavpiliešiem šī būs otrā cīņa četru mājas spēļu sērijā, un pirms nedēļas sava laukuma priekšrocības tika izmantotas ar uzviju – sagrauta RTU FC/Skonto Academy komanda ar 7:1 (četri vārti Ričardam Žaldovskim). Staiceles futbolisti tikmēr trīs mačos pēc kārtas nav guvuši vārtus, turklāt izbraukumā komanda šosezon sešās spēlēs pretinieku vārtsargus pārspējusi tikai divreiz, allaž piedzīvojot zaudējumus. Turnīra tabulā vienība ir priekšpēdējā punktu priekšā Preiļu vīriem. Sezonas ievadā Staicelē ar 2:0 uzvarēja viesi no Latgales.

05.08 | 17:00 | JDFS Alberts – FK Progress/AFA Olaine | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

JDFS Alberts komanda ar šo spēli noslēgs piecu maču sēriju savā laukumā. Iepriekšējās četrās cīņās iegūti četri punkti, turklāt nesenākajā spēlē 22. jūnijā tika atņemti punkti Rēzeknes futbolistiem (1:1). Kopvērtējumā Rīgas pārstāvji apsteidz divas komandas, bet viņu izredzes pakāpties augstāk pašlaik nav spīdošas – devītās vietas īpašnieki ir piecu punktu attālumā. Tiesa, arī par pozīciju zemāk esošā FK Staiceles Bebri vienība pašlaik tiek apsteigta par pieciem punktiem. Tikmēr Olaines vienība kopā ar Tukuma futbolistiem no labāko divnieka atpaliek par trīs punktu tiesu, kas sola ļoti saistošu spēkošanos par godalgām sezonas turpinājumā. Pēdējo astoņu maču gaitā pērnās sezonas vicečempioni piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, bet pirms nedēļas tika iegūta sarežģīta uzvara pār FK Auda komandu ar 1:0. Pirmajā aplī FK Progress/AFA Olaine savā laukumā pārspēja rīdziniekus ar 3:0, bet iepriekšējā sezonā šajā duelī Olaines pārstāvji bija pārāki ar 3:0 un 4:2.

05.08 | 18:00 | Rēzeknes FA/BJSS – RTU FC/Skonto Academy | OC "Rēzekne"

Rēzeknes komanda nesenākajās divās spēlēs palikusi bez uzvarām, negaidīti cīnoties 1:1 ar JDFS Alberts un pirms nedēļas savā laukumā pārliecinoši ar 0:4 zaudējot FK Tukums 2000/TSS. Šajā mačā sapelnītie noraidījumi mājiniekiem liks gaidāmajā spēlē iztikt bez Andreja Rogozina, Sanda Boktas un Otto Rihtera, pēdējie divi no kuriem saņēmuši trīs maču diskvalifikācijas. Kopvērtējumā Rēzeknes FA/BJSS atrodas piektajā vietā, tomēr priekšā esošais četrinieks bauda drošu astoņu punktu pārsvaru. Arī RTU FC/Skonto Academy futbolisti līdz šim iekrājuši 15 punktus un turnīra tabulā atrodas līdzās rēzekniešiem, bet abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē ar 4:2 viesos uzvarēja Latgales pārstāvji. Divās nesenākajās spēlēs rīdzinieki savos vārtos ielaiduši kopumā 12 bumbas, piedzīvojot divus zaudējumus pret Valmieras un Daugavpils komandām. RTU FC/Skonto Academy spēlētājiem šī būs otrā cīņa piecu izbraukuma spēļu sērijā.

Spēļu rezultāti, teksta tiešraides, kopvērtējums un vārtu guvēji

 Iepriekšējās kārtas vārtu guvumu apskats

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija