24. un 31. jūlijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā tika aizvadīta Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta astotā kārta. Tās ietvaros punktus zaudēja līdere FK BEITAR, taču par spīti tam saglabāja vadību kopvērtējuma tabulā.

FK BEITAR futbolisti tikās ar vienu no tuvākajām sāncensēm kopvērtējuma tabulā SALONS.LV, tomēr mača gaitā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, cīņai noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Par spīti divu punktu zaudēšanai FK BEITAR saglabāja vadību čempionātā un šobrīd tuvāko sekotāju FC Raita apsteidz par punktu. Pēdējā astotās kārtas ietvaros samēroja spēkus ar Marshal FC vienību, kaldinot pārliecinošu panākumu 4:1 (divi vārti uzvarētāju sastāvā Aleksandram Abašinam un Konstantīnam Zabarovskim).

Tikmēr vēl viena vadošā kvarteta komanda ISG/FREE, pateicoties Aleksandra Viskuba un Madara Ukra trāpīgajiem raidījumiem, ar 2:0 sarūgtināja Rīnūži XXL komandu.

Patlaban pirmā četrinieka vienības divas kārtas pirms čempionāta noslēguma izkārtojušās trīs punktu intervālā, pirmo vietu, kā minēts, ieņemot FK BEITAR (19), bet nākamajās ierindojoties attiecīgi FC Raita (18), kā arī SALONS.LV (16) un ISG/FREE (16).

Pa 14 punktiem šobrīd iekrājusi gan Marshal FC, gan arī Baltic International Bank (BIB), kas šajā kārtā līdz ar precīzu Dmitrija Pincuka raidījumu noslēdzošajā minūtē izrāva 2:1 uzvaru pār FK Kadaga. Savukārt septītajā pozīcijā esošā FK IMPAKT ar 3:1 lika kapitulēt FC Caramba Riga vienībai.

Pēc divu uzvaru izcīnīšanas neveiksmi šoreiz cieta pērnās sezonas Augstākās līgas zelta medaļniece SFS, kas ar 1:2 piekāpās DSV Transport futbolistiem, kamēr divu turnīra lejasgala vienību – FC Petrow un JUVS – savstarpējais duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Uzvarētāju neizdevās noskaidrot arī 15. un 16. vietā tabulā esošo komandu cīniņā starp RTO un AMOKO, kur pēdējā nenoturēja iegūto 2:0 handikapu, mačam noslēdzoties 2:2.

Pēc astoņām kārtām čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir trīs līderi, kuri katrs guvuši pa deviņiem vārtiem – Renārs Kazus (SALONS.LV), Aleksandrs Zeņkovs (FK BEITAR) un K. Zabarovskis (FC Raita).

Kā ziņots, visas 16 vienības medaļas šovasar sadala vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama arī divu dažādu vienību atkārtota spēkošanās. Sacensību devītā kārta plānota 7. un 14.augustā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija