Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā pienācis laiks sezonas otrās puses spēlēm, kas četrās vecuma grupās norisināsies līdz pat augusta pēdējām dienām.

Vecākajā jeb U-16 grupā piecas komandas jūnijā aizvadīja divus sabraukumus Olainē un Liepājā, aizvadot pirmā apļa spēles. Tajās līderu godu izdevies izkarot AFA Olaine/FK Iecava futbolistēm, no kurām par trim punktiem atpaliek Rīgas Futbola skola, bet vēl trīs punktus nopakaļus atrodas FS Metta/OSC. Arī otrā apļa mačus vienības aizvadīs divos sabraukumos, kas notiks 9. augustā Iecavas stadionā un 23. augustā Olaines pilsētas stadionā.

U-16 grupas rezultāti un kalendārs

Tikmēr U-14 vecuma konkurencē sezonas pirmajā pusē desmit komandas Olainē, Piņķos, Tukumā un Rīgā aizvadīja viena apļa cīņas divās apakšgrupās, pēc kuru rezultātiem piecas labākās vienības kvalificējušās cīņai par 1./5. vietu, kamēr pārējās piecas komandas spēkosies par Gandarījuma kausu. Abos otrā posma turnīros norisināsies viena apļa sacensības, kas notiks divu sabraukumu ietvaros. Vadošās komandas – Rēzeknes BJSS, AFA Olaine, FS Metta/OSC, Rīgas Futbola skola-1 un FK Iecava/FK Jelgava – vienkopus tiksies 21. augustā Iecavas stadionā un 30. augustā Rēzeknes 2. vidusskolas laukumā. Savukārt Gandarījuma kausa izcīņas mači starp SK Līderis, Rīgas Futbola skola-2, SK Babīte, SK Imanta/Talsu NSS un FK Tukums 2000 futbolistēm notiks 11. augustā Piņķu stadionā un 29. augustā NSB Arkādija laukumā Rīgā.

U-14 grupas rezultāti un kalendārs

Arī U-12 vecuma grupā komandas sacenšas pēc līdzīga formāta kā U-14 meitenes. Pirmajā posmā Rīgā, Iecavā un Olainē divās apakšgrupās spēkojās kopumā 11 vienības, bet turpinājumā sešas labākās cīnīsies par godalgotajām vietām, kamēr pārējās piecas – par Gandarījuma kausu. Medaļu cīņas starp Rīgas Futbola skola, FS Metta/OSC, Šitika FA/74.vsk, FK Iecava/FK Jelgava, FK Liepāja un AFA Olaine meitenēm norisināsies 10. augustā NSB Arkādija laukumā Rīgā un 25. augustā Iecavas stadionā, bet Gandarījuma kausa izcīņas spēles, kurās piedalīsies FK Tukums 2000, FK Dinamo Rīga, Dinamo Rīga, FK Laidze/Talsu NSS un SK Babīte komandas, notiks 8. augustā Tukuma stadionā Pauzera pļavā un 24. augustā Piņķu stadionā.

U-12 grupas rezultāti un kalendārs

Visbeidzot, divas reizes šomēnes tiksies čempionāta pašas jaunākās futbolistes U-10 vecuma grupā, kur spēles norisinās bez to rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Mazās futbola princeses vienkopus tiksies 18. un 28. augustā Olaines pilsētas stadionā.

U-10 grupas kalendārs

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas palielinājušās par uzreiz deviņām komandām. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņēma laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos, bet augustā izšķirošās spēles notiek Iecavā, Olainē, Rēzeknē, Piņķos, Rīgā un Tukumā.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija