Rīgas futbola čempionātā noslēgusies pirmā posma izspēle un noskaidrotas tās astoņas komandas, kas otrajā etapā turpinās cīņu par godalgotajām vietām. Savukārt pārējās vienības sacensību turpinājumā noskaidros pozīciju izkārtojumu no devītās līdz noslēdzošajai.

Turnīra A apakšgrupā jau iepriekš bija zināms, ka vadošajā četriniekā vietu garantējušas Monarhs-Flaminko (28), FK Progress 2 (21), pašreizējā titula īpašniece FC Caramba Riga (20) un Riga United FC (10), kamēr ārpus līderu kvarteta palika AMOKO/02 (9) un SK Kengaroos/Salaspils (0), kas kļuva par vienīgo punktus neguvušo sacensību dalībnieci visa pirmā posma ietvaros.

Aizvadītās nedēļas gaitā risinājās divi pēdējie A grupas mači, kuros maksimāli iespējamos sešus punktus izdevās sakrāt pirmās vietas īpašniecei Monarhs-Flaminko. Pieci Aleksandra Zeņkova trāpīgie raidījumi ļāva monarhiem pārliecinoši sagraut pastarīti SK Kengaroos/Salaspils (12:0), savukārt duelī pret FK Progress 2 līdere prata atgūties no pirmajās sešas minūtēs ielaistajiem diviem vārtiem un lauzt cīņas turpmāko gaitu, triumfējot ar 3:2 (divi vārti Raitim Dzelzkalējam).

Rīgas čempionāta B apakšgrupā vietu jau iepriekš vadošajā četriniekā bija garantējušas abas līderes EXCONDO un FK Jūrnieks Rīga, taču pirmā pēc pašas vēlēšanās dažādu sastāva komplektēšanas iemeslu dēļ nolēma nepiedalīties izšķirošā etapa sacensībās. Līdz ar to bez FK Jūrnieks Rīga (28) pirmajā četriniekā iekļuva arī New Project (25) un FK Dinamo Rīga/Babīte (21), kas līdz ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmumu turpmāk čempionātā startēs kopējā ieskaitē, kā arī SK Upesciems (19). Pēdējā šo vakanci ieguva līdz ar EXCONDO vienības izstāšanos.

No pēdējās nedēļas spēlēm B grupā jāatzīmē divas New Project vienības uzvaras cīņās ar Albatroz SC (3:0) un Ogres novada sporta centrs (4:0, divi vārti Mārtiņam Sīpolam). Tāpat FK Jūrnieks Rīga pārspēja FK Dinamo Rīga/Babīte  ar 2:0, savukārt pēdējā, pateicoties diviem Filipa Lemberga vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:0 sarūgtināja BFS Reinards-Ropaži.

Ļoti aizraujoša izvērtās Rīgas čempionāta pirmā etapa noslēdzošā spēle starp B grupas lejasgala vienībām Albatroz SC un BFS Reinards-Ropaži, kurā Albatroz SC svinēja panākumu līdz ar noslēdzošajā minūtē gūtajiem Roberto Santosa vārtiem – 4:3. Par spīti iegūtajiem trim punktiem Albatroz SC (7) neizdevās pakāpties augstāk par noslēdzošo, septīto, vietu grupā, pozīciju augstāk finišēja BFS Reinards-Ropaži (8), bet piektajā vietā palika Ogres novada sporta centrs (15).

Jau ceturtdien, 3. augustā, ar spēli starp FK Jūrnieks Rīga un Riga United FC startēs Rīgas čempionāta otrā etapa izspēle. Kā zināms, izšķirošajā sacensību posmā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

Tikmēr pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs vietas no devītās līdz pēdējai (devītās vietas ieguvēja tiks apbalvota ar Cerības kausu).


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija