Valsts vadošajā sieviešu futbola turnīrā – Sieviešu futbola līgā (SFL) – aizvadīta tieši puse no sezonas. Arī šogad skaidri iezīmējas divu līdzšinējo sezonu līdervienību spēkošanās par visaugstākajām vietām.

Katra no četrām sacensību dalībniecēm aizvadījusi pa sešām spēlēm, līdz šim izpaliekot lieliem pārsteigumiem. Pēdējo gadu Latvijas spēcīgākā komanda Rīgas Futbola skola uzvarējusi visās spēlēs, gūstot 38 vārtus un savos vārtos ielaižot tikai divas bumbas.

Par sešu punktu tiesu no rīdziniecēm atpaliek FK Liepāja, kas abus zaudējumus piedzīvojusi tieši mačos pret valsts čempionēm – 1:2 savā laukumā aprīlī un 0:1 izbraukumā maijā. Abās spēlēs fiksētie rezultāti un cīņa laukumā gan liek domāt, ka sezonas atlikušajos mačos liepājnieces liks galvaspilsētas pārstāvēm krietni pacīnīties par pirmās vietas nosargāšanu. Trešā abu komandu tikšanās paredzēta 17. augustā Rīgā, un tās iznākums var ļoti skaidri iezīmēt šīs sezonas zelta medaļu likteni.

Kopvērtējuma trešo vietu ieņem Riga United Ladies komanda, kas četras reizes piekāpusies Rīgas Futbola skolai (0:5 un 1:7) un FK Liepāja (1:3 un 1:2), toties abās tikšanās reizēs pratusi pārspēt sacensību pastarītes no FK Spartaks Jūrmala/46.vsk komandas – 4:0 un 1:0. Jūrmalas pārstāves tādējādi līdz šim pie punktiem vēl nav tikušas, kā arī atrodas savu pirmo gūto vārtu meklējumos.

Sacensību rezultatīvākās spēlētājas gods pieder Rīgas Futbola skolas uzbrucējai Renātei Fedotovai, kura guvusi 11 vārtus, bet ar septiņiem precīziem sitieniem viņai seko komandas biedrene Olga Ševcova.

Turnīra rezultāti, kopvērtējums un vārtu guvējas

Četras komandas līdz oktobrim aizvadīs četru apļu turnīru. Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija