Sieviešu futbola 1. līgas čempionāta sezonā aizvadītas visas pirmā posma spēles, kuru noslēgumā piecas labākās komandas garantējušas dalību cīņā par augstākajām vietām, bet piecas lejasgala vienības otrajā posmā cīnīsies par Gandarījuma kausu.

Bez zaudējumiem pirmajā posmā iztika Rēzeknes BJSS/SK Progress komanda, kas deviņos mačos izcīnīja 25 punktus, guva 62 vārtus un savos vārtos ielaida tikai piecas bumbas. Visos šajos rādītājos rēzeknietes bija labākās turnīrā. Pateicoties veiksmīgam pirmā posma noslēgumam, otrajā vietā ierindojās AFA Olaine futbolistes, kuras līderēm zaudēja četrus punktus, bet vēl par punktu atpalika esošā 1. līgas čempionvienība Rīgas Futbola skola-2.

Divus punktus aiz rīdziniecēm ceturtajā vietā ierindojās BFC Daugavpils komanda, bet pirmā posma noslēgumā vietu labāko pieciniekā kā pēdējās nopelnīja FK Laidze/Talsu NSS meitenes. No viņām četrus punktus atpalika Preiļu novada BJSS un SK Super Nova vienības.

Vienu punktu nopakaļus astotajā vietā pirmo posmu noslēdza Rēzeknes novada BJSS, vēl par diviem punktiem iepalika FK Iecava/FK Jelgava vienība, bet ar vienu iegūtu punktu desmitajā pozīcijā ierindojās SK Imanta futbolistes.

Spēļu rezultāti, kopvērtējums un vārtu guvējas

Ar 39 gūtiem vārtiem pirmā posma rezultatīvākā spēlētāja bija Anastasija Fjodorova no Rēzeknes BJSS/SK Progress, bet ar 14 precīziem sitieniem viņai seko Alise Rukse (FK Laidze/Talsu NSS).

Sieviešu futbola 1. līgas sacensības tiek izspēlētas divos posmos, kur pirmajā norisinājās viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus. Līdz ar to katra komanda sezonā aizvadīs pa 13 spēlēm.

Otrā posma pirmās spēles paredzētas 12./13. augustā. Spēļu kalendārs online.lff.lv platformā tiks publicēts vēlāk.

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu futbola līgu (SFL), kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija