Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardze Anastasija Ročāne 26. jūlijā viesojās Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), lai gada trešajā LFF sieviešu futbola attīstības braucienā tiktos ar FK Jelgava kluba jaunajām futbolistēm.

FK Jelgava klubā jau patstāvīgi darbojas meiteņu futbola grupa, kurā pulcētas futbolistes vecumā no 11 līdz 15 gadiem. Ar Anastasiju Ročāni satikās 13 vietējās meitenes, kurām bija iespēja kopā ar vienu no Latvijas izlases līderēm aizvadīt kopīgu paraugtreniņu.

Pēc intensīvās futbola nodarbības meitenes varēja tuvāk iepazīties ar Anastasiju Ročāni un uzdot viņai sev interesējošus jautājums, uzzinot vairāk par futbola piedāvātajām iespējām Latvijā.

 BRAUCIENA FOTO GALERIJA

Kā ierasts šādās tikšanās reizēs, kluba rīcībā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai, bet jaunās futbolistes tika pie piemiņas veltēm.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās ar saukli Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam.  Šādus braucienus 2015. gadā uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums-2000, bet pērn - FK Dinamo Rīga, SK Babīte, FA Ventspils, Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, SK Super Nova meitenes Siguldā un Šitika Futbola akadēmija. Šogad līdzīgas tikšanās bija arī ar Rīgas Futbola skolas meitenēm Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā un SK Ugāle jaunajām futbolistēm Ugālē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.


Latvijas Futbola federācija