Latvijas Sieviešu futbola 1. līgas čempionātā atlicis aizvadīs četras noslēdzošās pirmā posma spēles, kas līdz pirmdienai notiks laukumos Rīgā, Olainē, Talsos un Preiļos, savukārt pēc pusotra mēneša pauzes cīņas atsāksies arī valsts vadošajā daiļā dzimuma turnīrā – Sieviešu futbola līgā (SFL).

Sieviešu futbola 1. līgas sacensības tiek izspēlētas divos posmos, kur pirmajā norisinās viena apļa turnīrs, bet otrajā komandas atkarībā no pirmā posma rezultātiem sadalīsies divos pieciniekos, savā starpā aizvadot vēl vienu apli un ņemot līdzi pirmā posma savstarpējās spēlēs iekrātos punktus. Līdz ar to katra komanda sezonā aizvadīs pa 13 spēlēm.

Jau priekšlaicīgi pirmo vietu pirmā posma kopvērtējumā nodrošinājusi Rēzeknes BJSS/SK Progress komanda, kas deviņos mačos punktus zaudējusi tikai reizi, cīnoties 1:1 ar Rīgas Futbola skola­-2 vienību. Rīdzinieces no cerībām izcīnīt pirmo vietu šķīrās otrdien, kad negaidīti ar 2:3 piekāpās SK Super Nova futbolistēm, savukārt rēzeknietes posma noslēdzošajā mačā ceturtdien ar 3:2 prata uzvarēt AFA Olaine komandu.

Rīgas Futbola skola-2 un AFA Olaine noslēdzošajā kārtā sadalīs otro un trešo vietu, tiekoties attiecīgi ar Preiļu novada BJSS un FK Iecava/FK Jelgava vienībām. Ceturto pozīciju sev nodrošinājusi visus pirmā posma mačus jau aizvadījusī BFC Daugavpils komanda, bet uz piekto pozīciju un pēdējo ceļazīmi dalībai cīņā par augstākajām vietām visvairāk pretendē FK Laidze/Talsu NSS un SK Super Nova vienības, kuras pašlaik šķir viens punkts. Zīmīgi, ka pirmo posmu tās noslēgs ar savstarpēju cīņu 30. jūlijā Talsos. Tāpat cerības pakāpties uz piekto vietu saglabā Preiļu novada BJSS komanda, kurai tā labad jāuzvara abas atlikušās cīņas - piektdien pret SK Imanta un pirmdien pret Rīgas Futbola skola-2.

Spēļu rezultāti, kopvērtējums un vārtu guvējas

Sieviešu futbola 1. līgas turnīra galvenais mērķis bez spēļu prakses nodrošināšanas ir fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.

Tikmēr SFL turnīrā pēdējā spēle tika aizvadīta 11. jūnijā, bet 29. jūlijā sacensības atsāksies ar FK Spartaks Jūrmala/46.vsk un FK Liepāja tikšanos Rīgā. Šis mačs noslēgs turnīra otro apli.

Kopvērtējumā priekšā visām konkurentēm pārliecinoši soļo Rīgas Futbola skola, kas uzvarējusi visās sešās spēlēs, bet FK Liepāja uzvaras gadījumā no rīdziniecēm atpaliks par sešiem punktiem. Divas uzvaras izdevies iekrāt Riga United Ladies komandai, bet FK Spartaks Jūrmala/46.vsk futbolistes pie punktiem un gūtiem vārtiem līdz šim nav tikušas.

spēļu rezultāti, kopvērtējums un vārtu guvējas

SFL turnīrā četras komandas līdz oktobrim aizvadīs četru apļu turnīru. Rīgas Futbola skola par SFL čempionvienību kļuvusi četrus gadus pēc kārtas. Šī kluba otrā komanda pērn uzvarēja arī Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās.

Turnīri norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija