Šīgada otrā Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības brauciena galamērķis bija Ugāle un SK Ugāle kluba jaunās futbolistes, pie kurām 25. jūlijā Ugāles vidusskolas laukumā viesojās Latvijas nacionālās sieviešu izlases spēlētājas Anastasija Ročāne un Elīza Spruntule, kā arī LFF Sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Satikt Latvijas izlases spēlētājas un aizvadīt kopā ar viņām atklāto paraugtreniņu ieradās 15 vietējās meitenes vecumā no septiņiem līdz 15 gadiem. Elīza un Anastasija novadīja atraktīvu un jautru treniņu, kā arī aprunājās ar meitenēm par plašo sieviešu futbola pasauli, atbildot uz meitenes interesējošiem jautājumiem un iepazīstinot ar futbola aktualitātēm.

 BRAUCIENA FOTO GALERIJA

"Prieks, ka mazpilsētās ir tādi futbola entuziasti kā Kirils Rodionovs, organizējot futbola nodarbības un pasākumus arī meitenēm. Šī attīstības brauciena mērķis bija palielināt kluba meiteņu motivāciju vairāk trenēties un aicināt savas draudzenes uz futbola nodarbībām, lai palielinātu spēlētāju skaitu Ugālē. Visi kopā vēlamies, lai jau nākamgad tur būtu pilnvērtīga meiteņu futbola komanda," iespaidos par viesošanos Ugālē dalās J. Gedertsons.

Kā ierasts šādās tikšanās reizēs, kluba rīcībā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai, bet jaunās futbolistes tika pie piemiņas veltēm.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās ar saukli Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam.  Šādus braucienus 2015. gadā uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums-2000, bet pērn - FK Dinamo Rīga, SK Babīte, FA Ventspils, Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, SK Super Nova meitenes Siguldā un Šitika Futbola akadēmija. Šogad līdzīga tikšanās bija arī ar Rīgas Futbola skolas meitenēm Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.


Latvijas Futbola federācija