Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Futbola federācija (LFF) turpina organizēt sieviešu futbola attīstības braucienus ciemos pie klubiem, kuri aktīvi piedalās daiļā dzimuma iesaistīšanā šajā sporta veidā un domā par šī futbola segmenta izaugsmi. Nākamos 2017. gada attīstības braucienus uzņems Ugāle un Jelgava.

Viesošanās Ugālē pie SK Ugāle jaunajām futbolistēm 25. jūlijā notiks Ugāles vidusskolas laukumā, bet 26. jūlijā sekos tikšanās ar FK Jelgava meitenēm Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC).

Kopā ar LFF Sieviešu futbola attīstības speciālistu Jevgēniju Gedertsonu attīstības braucienos dosies Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājas Anastasija Ročāne un Elīza Spruntule. Jaunās futbolistes kopā ar Latvijas izlases spēlētājām aizvadīs atklāto paraugtreniņu, varēs uzdot sev interesējošus jautājumus un tiks pie piemiņas veltēm. Kā ierasts šādās tikšanās reizēs, klubu rīcībā nonāks LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās ar saukli Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam.  Šādus braucienus 2015. gadā uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums-2000, bet pērn - FK Dinamo Rīga, SK Babīte, FA Ventspils, Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, SK Super Nova meitenes Siguldā un Šitika Futbola akadēmija. Šogad līdzīga tikšanās bija arī ar Rīgas Futbola skolas meitenēm Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.


Latvijas Futbola federācija