Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta sestajā posmā, kas 22. jūlijā notika Aizkrauklē, uzvaru svinēja pašreizējā kopvērtējuma līdervienība Sportima, kas bijusi labākā jau četros šīs sezonas posmos un nesenākajās divās sacensībās pēc kārtas.

Aizkraukles domes kausa izcīņas turnīrā deviņas komandas iesākumā aizvadīja apakšgrupu turnīru, pēc kura rezultātiem katras grupas divas labākās vienības iekļuva pusfinālā. A grupā, iekrājot pa trim uzvarām četrās spēlēs, pirmās divas vietas izcīnīja Lietuvas pārstāvji Jonišķis un Sportima, bet B grupā, kur uzreiz trīs komandas iekrāja pa pieciem punktiem, vislabāk veicās Viesulis un Daugavpils veterāniem.

Abas pusfināla spēles noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet veiksme pēcspēles sitienu sērijās ļāva finālu sasniegt abām kopvērtējuma vadošajām vienībām – Sportima un Daugavpils. Arī finālā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienos ar 3:2 meistarīgāki izrādījās Sportima komandas pārstāvji. Tikmēr mačā par trešo vietu Jonišķis ar 1:0 apspēlēja Viesulis vienību, lietuviešiem vienīgos vārtus gūstot spēles pēdējā minūtē un tādējādi pirmoreiz izcīnot godalgas kādā no Latvijas atklātā čempionāta posmiem.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Turnīra labākā vārtsarga balvu saņēma Vladimirs Lukoņins (Sportima), par labāko aizsargu nosauca Raiti Milleru (Daugavpils), bet labākā uzbrucēja gods tika Andrejam Maksimovam (Sportima).

Sacensību rīkotāji izsaka pateicību par atbalstu turnīra organizēšanā Aizkraukles domei un vietējam futbola entuziastam Jaroslavam Bīmanim.

Pēc sešiem čempionāta posmiem Sportima komanda kopvērtējuma galvgalī par četru punktu tiesu apsteidz esošos čempionus Daugavpils, bet vēl par 12 punktiem atpaliek Carnikava.

Nākamo čempionāta posmu komandas aizvadīs 5. augustā Rīgā, kad Rīgas 49. vidusskolas laukumā notiks Jura Docenko piemiņas turnīrs.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija