Otrajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajā mini grupas seminārā pašmāju futbola treneriem, kas 21. jūlijā notika Rīgā, diskutēts par vairākām treneru ikdienā aktuālām tēmām. Jaunais apmācību projekts paredz vienu reizi mēnesī organizēt mini semināru treneriem no dažādiem Latvijas klubiem, dodot tā dalībniekiem iespēju uzstāties ar savām prezentācijām par konkrētām aktualitātēm.

Aizvadītajā seminārā tika pulcēti deviņi dalībnieki, bet ar savām prezentācijām uzstājās Vladimirs Cīmanis (tēma: Bērnu futbola filozofija), Aleksandrs Alunāns (tēma: Bērnu un jauniešu futbols ASV), Kirils Buravcevs (tēma: Energoapgāde un resintēzes sistēmas futbolā) un Oskars Sijāts (tēma: Apavu izvēle futbolā). Mini grupas seminārā piedalījās arī treneri S. Kadirova, A. Maksimenko, A. Iļjins, D. Peļevins, G. Apīnis, S. Gerasimovs un K. Slaidiņš.

"Bija interesanti draudzīgā atmosfērā iepazīties ar jaunu un aktuālu informāciju futbola nozarē. Seminārā tika apskatītas tēmas par sportista energoapgādes sistēmu, ko treneriem ir nepieciešams pārzināt, lai sasniegtu vēlamo rezultātu attiecībā uz sportista fizisko kondīciju, par futbola apavu pareizu izvēli atkarībā no futbola laukuma seguma, kas varētu ietekmēt traumu gūšanas riska samazināšanos, par ASV futbola sistēmu un treniņu kritērijiem, kā arī apspriedām jautājumus, kas ir saistīti ar bērnu futbolu. Kolēģi dalījās ar savu pieredzi un iesaistījās diskusijās. Prieks par tāda veida projekta norisi, kas ļauj iegūt jaunas zināšanas un spert soli uz priekšu," pauž viens no semināra dalībniekiem Vladimirs Cīmanis.

Nākamais mini grupas seminārs notiks septembrī, un tajā piedalīsies jau citi treneri.

Informācija par pirmo mini grupas semināru


Latvijas Futbola federācija