Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlase ceturtdien, 20. jūlijā, Tallinā kļuva par Baltijas kausa izcīņas turnīra uzvarētāju, sacensību otrajā mačā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspējot vienaudzes no Lietuvas. Latvijas valstsvienība uzvarējusi abās spēlēs un vēl pirms savstarpējā Lietuvas un Igaunijas mača nodrošinājusi kopvērtējuma pirmo vietu.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Karlīna Miksone, bet vienu reizi izcēlās Sandra Voitāne.

Pirms tam sacensību ievadā Latvijas WU-19 izlases meitenes trešdien divreiz atspēlējās mačā pret igaunietēm, nopelnot uzvaru ar rezultātu 3:2, bet sacensības noslēgsies piektdien ar Lietuvas un Igaunijas savstarpējo spēli. Visas sacensību spēles notiek Maarjamäe stadionā Tallinā.

Turnīru, kas kalpo par nozīmīgu sagatavošanās posmu pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm rudenī, šogad organizē Igaunijas Futbola asociācija.

Latvijas WU-19 izlase treniņnometni pirms turnīra uzsāka 16. jūlijā, galvenā trenera Viktora Vicehovska vadībā trenējoties Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā.

Kā ziņots, paralēli WU-19 izlašu spēlēm Tallinā norisinās arī Baltijas kausa izcīņa starp WU-17 vecuma valstsvienībām, kurā Latvijas komanda garantējusi kopvērtējuma pirmo vai otro vietu.

Latvijas WU-17 un WU-19 izlašu sastāvi

Jāpiebilst, ka Baltijas kauss nacionālajām sieviešu un WU-15 meiteņu izlasēm šogad plānots no 4. līdz 6. augustam Lietuvā.


Latvijas Futbola federācija