10. un 17. jūlijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstītā SynotTip Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta septītā kārta, pēc kuras vadību joprojām saglabāja pašreizējā līdere FK BEITAR.

Trīs Aleksandra Zeņkova vārtu guvumi palīdzēja FK BEITAR futbolistiem ar rezultātu 4:2 uzveikt ISG/FREE vienību un izcīnīt sesto panākumu septiņos aizvadītajos mačos. Jāpiebilst, ka A. Zeņkovs patlaban ir viens no diviem rezultatīvākajiem minifutbola čempionāta spēlētājiem – gan viņa, gan Renāra Kazus (SALONS.LV) rēķinā šobrīd pa deviņiem trāpīgiem raidījumiem.

Vienas uzvaras tiesas jeb triju punktu atstatumā no līderes turnīra tabulā iepaliek SALONS.LV un FC Raita, kuru savstarpējā duelī septītās kārtas ietvaros panākumu ar 2:0 izcīnīja SALONS.LV futbolisti, vārtus gūstot jau minētajam R. Kazus un Dmitrijam Sokolovam. Savukārt ceturtās vietas īpašniece Marshal FC, kas no FK BEITAR atpaliek par četriem punktiem, šajā kārtā ar 4:1 sarūgtināja FK Kadaga vienību (divi vārti Igoram Tomilovam).

Par divu pēdējo pirmdienu pārliecinošāko uzvaru parūpējās viena no tabulas lejasgala vienībām JUVS, kas ar 6:1 sagrāva RTO, izcīnot pirmo panākumu Rīgas minifutbola čempionātā. Savukārt neveiksmīgo sezonas sākumu pakāpeniski turpina labot pērnās sezonas Augstākās līgas čempione SFS – mačā pret AMOKO (2:0) tā izcīnīja trešo uzvaru iepriekšējo četru maču gaitā. Sacensību tabulā SFS pacēlusies uz 11. vietu.

Cita vadošo komandu pulka dalībniece Rīnūži XXL ar 2:1 lika kapitulēt FK IMPAKT, savukārt divi Ērika Kondratenko mača izskaņā veiktie rezultatīvie sitieni palīdzēja FC Caramba Riga izraut uzvaru pār FC Petrow – 2:1.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā Baltic International Bank, pateicoties Jurija Filipovska diviem vārtiem, ar 2:0 pārspēja DSV Transport.

Kā ziņots, visas 16 vienības medaļas šovasar sadala vienas līgas ietvaros, izspēlējot desmit kārtas pēc Šveices sistēmas principa (spēles ar tuvāko pretinieku turnīra tabulā), turklāt pieļaujama arī divu dažādu vienību atkārtota spēkošanās. Sacensību 8. kārta plānota 24. un 31.jūlijā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija