Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlase trešdien, 19. jūlijā, Tallinā ar uzvaru pār mājiniecēm ievadīja tradicionālo Baltijas kausa izcīņas turnīru, mača gaitā divreiz atspēlējoties un esot pārāka ar rezultātu 3:2 (1:1).

Pirmās šajā mačā vadībā izvirzījās mājinieces, kad 21. minūtē precīza bija Mari Liis Lillemäe, bet pašā pirmā puslaika izskaņā neizšķirtu atjaunoja Viktorija Zaičikova. Sākoties otrajam puslaikam, Hanna-Lisa Kuslap atkal vadībā izvirzīja Igaunijas izlasi, tomēr arī šoreiz Latvijas komanda atspēlējās, kad 57. minūtē pretinieču vārtsardzi pārspēja Anastasija Fjodorova. Otro vārtu guvēja Latvijas izlasē 71. minūtē prata izcelties vēlreiz, izvirzot viesu komandu vadībā ar 3:2, bet atlikušajā laikā Latvijas valstsvienība prata pārsvaru nosargāt.

 Baltijas kausa izcīņas pirmā diena (Foto: Igaunijas Futbola asociācija)

Turnīra turpinājumā Latvijas WU-19 izlase ceturtdien, 20. jūlijā, plkst. 15:00 tiksies ar vienaudzēm no Lietuvas, bet sacensības noslēgsies dienu vēlāk ar Lietuvas un Igaunijas savstarpējo maču. Visas sacensību spēles notiek Maarjamäe stadionā Tallinā.

Turnīru, kas kalpo par nozīmīgu sagatavošanās posmu pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm rudenī, šogad organizē Igaunijas Futbola asociācija.

Latvijas WU-19 izlase treniņnometni pirms turnīra uzsāka 16. jūlijā, galvenā trenera Viktora Vicehovska vadībā trenējoties Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā.

Kā ziņots, paralēli WU-19 izlašu spēlēm Tallinā norisinās arī Baltijas kausa izcīņa starp WU-17 vecuma valstsvienībām.

Latvijas WU-17 un WU-19 izlašu sastāvi

Jāpiebilst, ka Baltijas kauss nacionālajām sieviešu un WU-15 meiteņu izlasēm šogad plānots no 4. līdz 6. augustam Lietuvā.


Latvijas Futbola federācija