No 11. līdz 13. jūlijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele otro darba sesiju aizvadīja jaunā A-UEFA treneru licences apmācību programmas sasaukuma dalībnieki, kuriem bija treniņu vadīšanas un treniņu analīzes nodarbības.

Programmas jaunā sasaukuma nodarbības sākās maija ievadā, bet turpinājumā paredzētas vēl trīs darba sesijas – katra no tām vairāku dienu garumā.

Aizvadītajās nodarbībās treneri strādāja ar uzdevumiem, kas saistīti ar individuālo, grupas un komandas taktiku gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ar programmas dalībniekiem strādāja instruktori Jurijs Andrejevs un Jurijs Popkovs.

Nākamreiz A-UEFA licences tīkotāji vienkopus pulcēsies no 21. līdz 24. augustam Rīgā

Jaunajā A-UEFA licences sasaukumā savas iemaņas slīpē treneri Andis Ādamsons, Kristaps Blanks, Gints Cimers, Raimonds Dūmiņš, Sergejs Golubevs, Edgars Kļenausks, Aivars Krickis, Ingus Lukovičs, Oļegs Matvejevs, Viktors Morozs, Ervīns Pērkons, Raivis Rubīns, Andrejs Sipailo, Jurijs Sokolovs, Aldis Trukšāns, Kirils Varaksins, Aleksandrs Vorotinskis, Dzintars Zirnis un Mareks Zuntners.

Kā ziņots, papildus centralizētajām apmācību sesijām kursu studenti programmas ietvaros veido treneru mini grupas, dodoties pieredzes apmaiņas vizītēs uz citu programmas dalībnieku vadītajiem treniņiem savos klubos. Šāda prakse iepriekš ieviesta arī C-LFF un A-UEFA Elite Youth licences programmās.

A-UEFA licenci var iegūt pretendenti, kuriem ir B-UEFA licence un vismaz divu gadu trenera darba stāžs ar konkrēto licenci. Ja pretendentam ir augstākā sporta-pedagoģiskā izglītība, trenera darba stāžam jābūt vismaz gadam.


Latvijas Futbola federācija