Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) sēdes lēmumu no tālākas līdzdalības Rīgas futbola čempionātā izslēgta FC RAITA komanda, kas sākotnēji pati atsauca savu dalību, taču vēlāk no LFF sacensībām tika diskvalificēta uz nenoteiktu laiku. Tādējādi Rīgas čempionāta ietvaros tālāku cīņu turpina 14 komandas, no kurām sešas A apakšgrupā, bet astoņas – B grupā.

Turnīra A grupā iepriekšējās nedēļas gaitā risinājās divas spēles. Pašreizējā apakšgrupas vicelīdere FK Progress 2, kas sacensībās piedalās ārpus konkurences, ar rezultātu 5:0 uzveica AMOKO/02 (divi vārti Maksimam Neverovskim), savukārt Riga United FC svinēja savu trešo panākumu čempionātā duelī pret SK Kengaroos/Salaspils. Šajā cīniņā pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva attiecīgi Karims Goglū un Fabio Posaņjo.

Kā zināms, cīņu par medaļām turpinās katras apakšgrupas labākās četras vienības. Izšķirošajā sacensību etapā katra no čempionāta astoņām spēcīgākajām vienībām aizvadīs pa divām spēlēm ar otras apakšgrupas komandām, tādējādi ņemot līdzi pirmajā posmā kopā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus čempionātā.

A grupas kopvērtējuma tabulā jau tagad vietu pirmajā četriniekā nodrošinājušas visas līderu trijnieka dalībnieces – Monarhs-Flaminko (19), FK Progress 2 (18) un FC Caramba Riga (17). Savukārt ceturtās vietas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp Riga United FC (10) un AMOKO/02 (6).

Tikmēr B apakšgrupā iepriekšējā nedēļā notika pieci mači. Punktu krājumu izdevās papildināt abām līderēm - EXCONDO (29) un FK Jūrnieks Rīga (26) -, kas abas uzveica grupas pastarīti Albatroz SC. Pirmā, pateicoties diviem sacensību rezultatīvākā futbolista Ričarda Jirgensona vārtu guvumiem, triumfēja ar rezultātu 4:0, turklāt šajā mačā tiesnesim nācās kopumā parādīt spēlētājiem 13 brīdinājumus, kā arī noraidīt divus Albatroz SC un vienu EXCONDO futbolistu, kā rezultātā abas sāncenses cīņu noslēdza nepilnos skaitliskajos sastāvos. Arī FK Jūrnieks Rīga sāncenšus atstāja uz nulles, gūstot virsroku ar rezultātu 3:0.

Bez šī panākumu jūrnieki izcīnīja trīs punktus arī cīņā pret Ogres novada sporta centrs (5:0), kamēr mainīgām sekmēm cīnījās piektās pozīcijas īpašniece FK Dinamo Rīga/Babīte, kas ar 2:1 sarūgtināja SK Upesciems (izšķirošos vārtus 87. minūtē guva Filips Lembergs), kā arī ar identisku rezultātu piekāpās New Project.

B grupā par iekļūšanu vadošo komandu kvartetā vairs var neraizēties abas līderes EXCONDO (29) un FK Jūrnieks Rīga (26), savukārt atlikušās divas vakances, visticamāk, sadalīs četras tuvākās sekotājas – SK Upesciems (17), Ogres novada sporta centrs (15), FK Dinamo Rīga/Babīte (15) un New Project (13). Teorētiskas izredzes turpināt cīņu par medaļām vēl saglabā arī BFS Reinards-Ropaži (8), savukārt Albatroz SC jebkādas cerības iekļūt četriniekā ir zaudējusi.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija