Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas komandas ar mainīgām sekmēm aizvadīja Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) spēles, bet paralēli tām FK Liepāja komandai izdevās sasniegt Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas pusfinālu.

BALTIJAS SIEVIEŠU FUTBOLA LĪGA

BWFL turnīrā otro uzvaru trīs mačos izdevās izcīnīt Latvijas čempioniem no Rīgas Futbola skolas, kas ar 2:1 (1:1) savā laukumā pārspēja Tallinas Flora futbolistes no Igaunijas. Spēles gaitā mājinieces prata atspēlēt vienu vārtu deficītu, kad precīzi sita Renāte Fedotova un Kristīne Giržda.

 Spēles video apskats

 Spēles foto galerija

Tikmēr otras Latvijas pārstāves turnīrā FK Liepāja savu skatītāju priekšā ar 0:5 (0:2) pārliecinoši atzina citas Igaunijas komandas Parnu JK pārākumu. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Ulrika Tulp un Anastassia Morkovkina.

 Spēles video apskats

Turnīra kopvērtējumā pašlaik līderos ar sešiem punktiem ir trīs komandas, starp kurām ir arī Rīgas Futbola skola. Tikmēr Liepājas futbolistēm trīs mačos izdevies iekrāt trīs punktus.

PLAŠĀK PAR BWFL REZULTĀTIEM

Turnīra gaitā komandas aizvadīs viena apļa sacensības, vienas valsts pārstāvēm savā starpā nesacenšoties. Tādējādi katra turnīra dalībniece aizvadīs pa četrām spēlēm.

BWFL, kurā sacenšas trīs Baltijas valstu spēcīgākās sieviešu futbola klubu komandas, tika izveidota 2005. gadā un līdz šim pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvojušas savu atgriešanos.

LATVIJAS SIEVIEŠU FUTBOLA KAUSA IZCĪŅA

Vēl pirms BWFL nedēļas nogales spēlēm tika aizvadīta Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēle, kurā FK Liepāja pretinieču laukumā ar 4:0 (2:0) uzvarēja Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvi Rīgas Futbola skola-2. Šajā mača divreiz pretinieču vārtsardzi pārspēja Tatjana Baličeva.

 Spēles foto galerija

Turnīra pusfinālā FK Liepāja tiksies ar citu Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvi AFA Olaine, kas ceturtdaļfinālu pārvarējusi bez cīņas, jo tās pretiniece Riga United FC dalību no sacensībām atsaukusi.

Pārējās divas turnīra ceturtdaļfināla spēles notiks augustā un septembrī – attiecīgi starp Rēzeknes BJSS/SK Progress un FK Spartaks Jūrmala/46.vsk, kā arī starp BFC Daugavpils un Rīgas Futbola skola.

Jau vēstīts, ka šīs sezonas turnīrā piedalās desmit Latvijas sieviešu futbola 1. līgas komandas un četras valsts vadošās vienības no SFL turnīra. Sacensības ievadīja 1. līgas pārstāves, četras no kurām pēc izlozes rezultātiem aizvadīja priekšsacīkšu kārtu, bet sešas komandas automātiski ieguva vietu pirmajā kārtā. Turpinājumā četras pirmo kārtu pārvarējušās vienības kvalificējušās ceturtdaļfinālam, kur tās gaida SFL komandas. Ceturtdaļfināla spēlēs 1. līgas vienības ir laukuma saimnieces.

Turnīra finālspēle ieplānota 7. oktobrī.

Šī ir ceturtā Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas sezona. Līdz šim trīs reizes trofeju izcīnījusi SFL čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas pērn finālā apspēlēja rēzeknietes.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija