Pēc gandrīz mēnesi ilgas pauzes trešdien, sestdien un svētdien atsāksies komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona, vienībām aizvadot septiņas 11. kārtas spēles. Pārtraukuma laikā vairums turnīra komandu nepalika bez spēļu prakses, piedaloties Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonas sacensībās.

12.07 | 19:00 | FK Progress/AFA Olaine – Preiļu BJSS | Olaines stadions

Savstarpējā nedēļas vidus duelī tiksies komandas, kas turnīra tabulā atrodas pretējos galos – kamēr olainieši ir trešie četru punktu atstatumā no līderiem, Preiļu futbolisti kopvērtējumā apsteidz tikai vienus konkurentus. Pērnās sezonas vicečempioni no Olaines nepārspēti ir piecos mačos pēc kārtas, turklāt nevienā no šīm spēlēm viņu vārtos nav iesista vairāk vienu bumbu. Kopš pēdējās spēles čempionātā FK Progress/AFA Olaine komanda aizvadījusi divus mačus Latvijas kausa izcīņā, kur astotdaļfinālā tā 90 minūtēs cīnījās bezvārtu neizšķirti ar Virslīgas pārstāvjiem RFS, vēlāk papildlaikā ielaižot četrus bezatbildes vārtus. Tikmēr Preiļu BJSS pirms pārtraukuma svinēja savu otro uzvaru šosezon, pārspējot pretiniekus no Jēkabpils, bet Latvijas kausa izcīņā šajā posmā Preiļu futbolisti aizvadījuši trīs mačus, apstājoties pie Riga FC barjeras astotdaļfinālā. Iepriekšējā sezonā šo komandu duelī olainieši bija pārāki ar 5:0 un 2:0.

12.07 | 19:00 | FK Jēkabpils/JSC – RTU FC/Skonto Academy | Jēkabpils SC stadions

Vēl viena nedēļas vidus spēle, kurā Jēkabpils komanda lūkos turpināt iekrāto trīs uzvaru sēriju. Pirms pēdējo trīs maču nogriežņa jēkabpilieši bija ieguvuši tikai trīs punktus, bet šī panākumu sērija vienībai ļāvusi pakāpties uz 11. vietu tikai trīs punktu atstatumā no labāko piecinieka. Tieši RTU FC/Skonto Academy futbolisti pašlaik noslēdz kopvērtējuma tabulas labāko piecinieku, bet pirms došanās pārtraukumā komandai izdevās pārtraukt divu zaudējumu sēriju ar panākumu pār Staiceles pārstāvjiem. Jēkabpils vienība Latvijas kausa izcīņā svinēja divas uzvaras un nopelnīja tikšanos ar FK Jelgava astotdaļfinālā, kur komandas sniegums tai sagādāja sagrāvi ar 0:8. Savukārt Rīgas pārstāvji no Latvijas kausa izcīņas izstājās otrā posma otrajā kārtā, piekāpjoties Valmiera Glass VIA.

15.07 | 16:00 | Valmiera Glass VIA – FK Tukums 2000/TSS | J. Daliņa stadions

Nedēļas nogales spēļu kalendāru ievadīs intrigas bagāts mačs Valmierā, kur pašreizējie kopvērtējuma līderi uzņems ceturtajā vietā esošos tukumniekus. Valmierieši joprojām čempionātā ir nepārspēti, bet pēdējos divos mačos viņiem izdevies gūt uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 7:0. Tikmēr FK Tukums 2000/TSS sezonas pirmo pusi aizvada spīdoši un atrodas trīs punktu attālumā no medaļnieku pulka. Pirms došanās pārtraukumā tukumnieki gan pārtrauca piecu nezaudētu spēļu sēriju, ciešot sagrāvi Jēkabpilī ar 1:5. Pārtraukuma laikā Valmieras futbolisti pārvarēja divas Latvijas kausa izcīņas kārtas, bet astotdaļfinālā cienīgā spēlē ar 0:3 piekāpās FK Metta/Latvijas Universitāte futbolistiem no Virslīgas. Tukuma klubs Latvijas kausa izcīņā izvēlējās nepiedalīties un tādējādi ilgstoši ir bez oficiālu spēļu prakses. Abu komandu cīņas iepriekšējā sezonā izvērtās saistošas – Tukumā mājinieki uzvarēja ar 2:0, bet Valmierā ar 3:2 pārāki bija turienes laukuma saimnieki.

15.07 | 17:00 | JDFS Alberts – BFC Daugavpils | Rīgas Daugavgrīvas vsk.

Vēl viens duelis starp komandām ar atšķirīgu noslodzi pēdējā mēneša laikā – JDFS Alberts Latvijas kausa izcīņā nepiedalījās, bet daugavpilieši aizvadīja divus saspringtus mačus, principiālā duelī pārspējot Rēzeknes futbolistus un pēc tam astotdaļfinālā vien pēdējās sekundēs piekāpjoties FK Liepāja. Kopvērtējumā Daugavpils vienība ir sestā, tomēr tā aizvadījusi par vienu spēli mazāk nekā tiešie konkurenti, kamēr Rīgas pārstāvji turnīra tabulā apsteidz tikai divas komandas.

15.07 | 18:00 | FK Ogre – Grobiņas SC | Ogres Valsts ģimnāzija

Tāpat sestdien Ogrē viesosies otra šosezon vēl nepārspētā komanda Grobiņas SC, kas kopvērtējumā ir otrā un ar spēli rezervē no valmieriešiem atpaliek par punktu. Pēdējo sešu maču šķērsgriezumā Grobiņas futbolisti punktus zaudējuši tikai vienreiz, turklāt trīs nesenākie šīs komandas dueļi bijuši ļoti rezultatīvi – kopumā 18 gūti un ielaisti vārti. Ogres komanda nesenākajās piecās spēlēs sev tabulā ierakstījusi tikai trīs punktus, pēc veiksmīgā sezonas ievada kopvērtējumā tādējādi atkāpjoties līdz desmitajai pozīcijai. Latvijas kausa izcīņā FK Ogre izstājās jau otrā posma pirmajā kārtā, piedzīvojot sagrāvi pret RTU FC/Skonto Academy ar 1:6, kamēr Grobiņas futbolisti aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur cienīgā cīņā ar 0:2 atzina Latvijas čempionu Spartaks Jūrmala pārākumu.

16.07 | 16:00 | FK Staiceles Bebri – FK Smiltene/BJSS | MTC "Staicele"

Svētdienas pirmajā spēlē piecu zaudējumu sēriju cerēs pārtraukt kopvērtējuma pēdējās vietas īpašnieki no Staiceles, kuriem pretim stāsies nesenākajās četrās cīņās uzvaras un zaudējumus uz pusēm dalījušie smiltenieši. Kopvērtējumā Smiltenes komanda ir devītā ar labām iespējām pakāpties augstāk. Izceļams, ka abi klubi turnīrā ir starp mazrezultatīvākajiem – FK Staiceles Bebri ar septiņiem gūtiem vārtiem šajā rādītāja ir pēdējie, bet FK Smiltene/BJSS ar 12 precīziem sitieniem atrodas trešajā vietā no beigām. Abas vienības pārtraukumā bijušas bez oficiālu spēļu prakses, jo Latvijas kausa izcīņā tās izvēlējās nepiedalīties. Iepriekšējā sezonā Staicelē šo komandu duelī viesi uzvarēja ar 3:0, bet Smiltenē tika fiksēts neizšķirts 1:1.

16.07 | 17:00 | Rēzeknes FA/BJSS – FK Auda | Rēzeknes OC

Kārtu noslēgs saistoša cīņa Rēzeknē starp turnīra tabulas kaimiņiem – abas komandas izcīnījušas pa 14 punktiem, dalot septīto un astoto pozīciju. Rēzeknieši pēdējos trīs mačos iekrājuši pa vienai uzvarai, neizšķirtam un zaudējumam, savukārt Ķekavas futbolisti tādā pašā nogrieznī ieguvuši tikai vienu punktu. FK Auda pārtraukumā palikusi bez oficiālu spēļu prakses, bet Rēzeknes FA/BJSS aizvadīja divus mačus Latvijas kausā, nepārvarot otrā posma otrās kārtas dueli pret Daugavpils pārstāvjiem. Pērnā gada sezonā šo komandu mačs Rēzeknē noslēdzās neizšķirti 2:2, bet atbildes spēlē Ķekavā mājinieki svinēja panākumu ar 3:2.

Turnīra sadaļa statistikas portālā

Turnīra titulsponsors ir sporta preču veikals "Komanda", kas turnīra dalībniekiem piedāvā lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija