Turpinoties Latvijā pirmoreiz ieviestās ­A-UEFA Elite Youth treneru izglītības programmas apmācībām, programmas dalībnieki jūnija un jūlija miju pavadīja Somijā, kur piedalījās U-17 vecuma izlašu Baltijas kausa izcīņas analīzē.

Līdztekus turnīra spēļu analīzei programmas dalībnieki pieredzējušu instruktoru vadībā diskutēja par pamatprincipiem, kādi jāievēro, lai Latvijas apstākļos sagatavotu elites līmeņa futbolistus. Savā pieredzē ar programmas dalībniekiem dalījās instruktori Jurijs Andrejevs, Andrejs Karpovs, Jurijs Popkovs un Igors Stepanovs vecākais, raisot diskusijas par elementiem, kas jāiekļauj augsta līmeņa futbolistu sagatavošanas plānā.

A-UEFA Elite Youth treneru apmācības programmu Latvijas Futbola federācija (LFF) ieviesusi ar mērķi paaugstināt profesionālās iemaņas un kvalifikāciju tiem treneriem, kuri ikdienā strādā ar Latvijas jauniešu un reģionālajām futbola izlasēm, kā arī savos klubos pārrauga treniņu procesu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Programmas nodarbības ilgst kopš pagājušā gada decembra, bet vēl pirms tam novembrī tika organizēti stažēšanās braucieni uz Vāciju un Angliju.

Apmācību dalībnieki savās grupās papildus centralizētajām mācībām apgūst programmas zināšanas arī ārpus LFF telpām. Ar katru grupu strādā pieredzējuši LFF instruktori Aleksandrs Starkovs, Andrejs Karpovs, Jurijs Popkovs un Igors Stepanovs vecākais.

A-UEFA ELITE YOUTH PROGRAMMAS DALĪBNIEKI:

Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Basovs, Dāvis Caune, Andrejs Gluščuks, Jānis Goba, Aleksandrs Jeļisejevs, Gatis Kalniņš, Dmitrijs Kohans, Romāns Kvačovs, Viktors Mazurs, Mihails Miholaps, Sergejs Podoļako, Andis Rozītis, Jānis Segliņš, Māris Smirnovs, Andrejs Vaškevičs, Viktors Vicehovskis, Boriss Vinogradovs, Arturs Zakreševskis, Vladimirs Žavoronkovs, Aleksandrs Žižmanovs


Latvijas Futbola federācija