Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonā noslēgušās trešā posma jeb astotdaļfināla spēles, pēc kurām sacensību ceturtdaļfinālā iekļuvušas septiņas SynotTip Virslīgas čempionāta komandas un viena 2. līgas čempionāta vienība.

Pirmajā trešā posma spēlē 7. jūlijā Jūrmalā vietējā Spartaks Jūrmala komanda ar 2:0 (1:0) uzvarēja vienu no vadošajām komanda.lv 1. līgas čempionāta vienībām Grobiņas SC, bet dienu vēlāk sekoja vēl divi mači. Tajos RFS pamatlaikā cīnījās bezvārtu neizšķirti ar citu 1. līgas favorīti FK Progress/AFA Olaine, vēlāk papildlaikā gūstot četrus bezatbildes vārtus, kamēr FK Metta/Latvijas Universitāte saistošā cīņā ar 3:0 (2:0) apspēlēja pašreizējo 1. līgas līdervienību Valmiera Glass VIA.

Trīs spēles norisinājās 9. jūlijā, kur pie ļoti pārliecinošiem panākumiem viesos tika Virslīgas pārstāvji FK Ventspils, Riga FC un FK Jelgava. Pašreizējie kausa trofejas īpašnieki no Ventspils ar 9:1 (3:1) sagrāva 2. līgas pārstāvjus Monarhs/Flaminko, piecus vārtus gūstot nigērietim Adelekem Akinjemi, iepriekšējās kausa izcīņas finālisti no Rīgas ar 5:0 (3:0) apspēlēja 1. līgas komandu Preiļu BJSS, bet jelgavnieki ar 8:0 (4:0) sagrāva vienu no 1. līgas lejasgala vienībām FK Jēkabpils/JSC, kad trīs vārtus guva laukumā uz maiņu nākušais leģionārs no Anglijas Klērs Hē.

Noslēdzošā trešā posma spēle notika 10. jūlijā Daugavpilī, kur FK Liepāja/Mogo smagā cīņā ar 1:0 (0:0) pārspēja pērn vietu Virslīgā zaudējušo BFC Daugavpils komandu, kad vienīgos vārtus mača kompensācijas laikā guva Raivis Andris Jurkovskis.

Turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi arī 2. līgas Kurzemes/Zemgales reģiona komanda FK Karosta, kas trešo posmu pārvarēja bez cīņas, jo iepriekš tai pretiniekos tika ielozēta no turnīra izslēgtā SK Babīte/Dinamo vienība.

Ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi, kas plānota 18. jūlijā.

Pēc ceturtdaļfināla mačiem pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Maijā par 2016./2017. gada sezonas čempioni tika kronēta FK Ventspils komanda.


Latvijas Futbola federācija