Sportima komanda atgriezusies Seni Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta kopvērtējuma vienvadībā, 8. jūlijā kļūstot par Rēzeknē notikušā Mihaila Čikovani piemiņas turnīra uzvarētāju.

Šīs sezonas piecos posmos Sportima komanda pirmo vietu tagad izcīnījusi trīs reizes. Iepriekš galvaspilsētas pārstāvji labākie bija arī Jūrmalas domes kausa izcīņā un Reiņa Zālīša piemiņas turnīrā Rīgā.

Aizvadītajās sacensībās 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas sacentās divās apakšgrupās - to uzvarētāji iekļuva finālā, bet otro vietu ieņēmušās vienības spēkojās par bronzas godalgām. A grupā Sportima uzvarēja visos piecos mačos, gūstot desmit vārtus un savos vārtos ielaižot divas bumbas. Savukārt B apakšgrupā vislabāk veicās turnīra debitantiem no Baltkrievijas komandas Vitebsk, kas, nezaudējot nevienus vārtus, svinēja četrus panākumus un nosargāja 0:0 neizšķirtu mačā pret Līvāni vienību.

Arī finālā viesi no Baltkrievijas savus vārtus atstāja neskartus, kas pēc 0:0 neizšķirta nozīmēja pēcspēles sitienu sēriju. Tajā ar 2:1 veiksmīgāki izrādījās Sportima futbola veterāni.

Mačā par trešo vietu Jūrmala ar 3:0 uzvarēja iepriekšējo gadu čempionus no Daugavpils komandas, kas pirms šī posma dalīja kopvērtējuma pirmo vietu ar Sportima.

TURNĪRA SPĒĻU REZULTĀTI

Pašlaik kopvērtējumā Sportima pār Daugavpils komandu bauda trīs punktu pārsvaru, bet trešajā vietā astoņus punktus aiz daugavpiliešiem atrodas Carnikava, kas šo posmu noslēdza septītajā vietā.

Nākamais čempionāta posms notiks 22. jūlijā Aizkraukles stadionā – Aizkraukles domes kausa izcīņa.

Seni Latvijas atklātais Veterānu čempionāts futbolā šogad norisinās 12 posmu garumā no aprīļa līdz septembrim, spēles uzņemot Līvāniem, Kauguriem, Rīgai, Balviem, Rēzeknei, Aizkrauklei, Daugavpilij, Carnikavai, Limbažiem, Lietuvas pilsētai Jonišķiem un Ogres novadam. Šosezon turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1977. gadā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējās divās sezonās par turnīra uzvarētājiem kļuva Daugavpils futbola veterāni, bet abas reizes starp medaļniekiem bijuši arī Carnikavas pārstāvji.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Seni. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija