Valmierā notikušajās VII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes (LJO) futbola sacensībās puišu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Daugavpils komanda, bet daiļā dzimuma konkurencē uzvaras laurus plūca Rēzeknes novada pārstāves.

Puišu turnīrā spēkiem mērojās astoņas komandas, bet finālā iekļuva Daugavpils un Ventspils futbolisti, kuru duelī pārāki ar 3:1 bija Latgales pārstāvji. Trešajā vietā ierindojās Rīgas komanda, kas izšķirošajā mačā ar 3:0 uzvarēja Tukuma novada futbolistus.

SPĒĻU REZULTĀTI JAUNIEŠIEM

Savukārt daiļā dzimuma turnīrā spēkiem mērojās četras komandas, kur viena apļa sacensībās trīs uzvaras pirmo vietu ļāva ieņemt Rēzeknes novada futbolistēm. Ar divām uzvarām viņām sekoja Rīgas komanda, kas savstarpējā spēlē rēzeknietēm piekāpās ar 1:3. Labāko trijnieku noslēdza Siguldas novada pārstāves.

SPĒĻU REZULTĀTI JAUNIETĒM

Sacensībās piedalījās Latvijas Republikas nozīmes pilsētu un novadu (pašvaldību) komandas, kuras pārstāvēja 2001. - 2002. gadā dzimuši spēlētāji un spēlētājas.

Kā informē LJO rīkotāji, šīgada sacensībās, kas noslēdzās 9. jūlijā, Cēsīs un citās pilsētās piedalījās 2803 sportisti no 82 pašvaldībām 27 olimpiskajos sporta veidos. Medaļu kopvērtējumā uzvaru ar 190 godalgām (77 zelta, 46 sudraba un 67 bronzas) izcīnīja Rīgas pilsētas jaunie sportisti. Otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (27 zelta, 20 sudraba un 23 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Liepājas jaunie sportisti (17 zelta, 25 sudraba un 19 bronzas medaļas).


Latvijas Futbola federācija