Latvijas futbola klubi ar mainīgām sekmēm noslēguši UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu. Diemžēl nedz FK Jelgava, nedz FK Ventspils spēlētājiem neizdevās pārvarēt šo barjeru, jo pēc piedzīvotajiem zaudējumiem ar rezultātu 0:1 atbildes spēlēs jelgavniekiem un ventspilniekiem sezona Eiropā jau ir noslēgusies.

Vienīgi FK Liepāja, pateicoties leģionāra Giorgi Eristavi pirmajā puslaikā realizētajam 11 metru soda sitienam un mača kompensācijas laikā Artūra Karašauska gūtajiem vārtiem, panāca nepieciešamo rezultātu savā laukumā (2:0). Šāds rezultāts ļāva Tamaza Pertijas vadītajai komandai divu spēļu summā nospēlēt ar Ziemeļīrijas klubu Crusaders F.C. neišķirti (3:3), taču pirmajā mačā izbraukumā gūtie vārti nākamajā kārtā deva kāroto ceļazīmi liepājniekiem.

Otrajā kārtā Kurzemes klubu gaida tikšanās ar Lietuvas FK Sūduva, kas savukārt no tālākas cīņas savā pārī izslēdza Soļigorskas Shakhter futbolistus no Baltkrievijas. Spēles paredzētas 13. un 20. jūlijā. Pāra uzvarētājs tiks noteiks divu spēļu summā.

VALUR REYKJAVIK - FK VENTSPILS (1:0), SPĒLES PROTOKOLS UEFA.COM

Divu spēļu summā rezultāts 1:0 Valur labā.

FK JELGAVA - FERENCVÁROSI TC (0:1), SPĒLES PROTOKOLS UEFA.COM

Divu spēļu summā rezultāts 3:0 Ferencvárosi FC labā.

 FK Jelgava - Ferencvárosi TC (0:1), LFF fotogalerija

 FK Jelgava - Ferencvaros FC (0:1), spēles video apskats sportacentrs.com

FK LIEPĀJA - CRUSADERS FC (2:0), SPĒLES PROTOKOLS UEFA.COM

Divu spēļu summā rezultāts 3:3, nākamajā kārtā iekļūst FK Liepāja (izbraukumā gūtie vārti).

 FK Liepāja - Crusaders F.C (2:0) spēles video apskats sportacentrs.com

Galvenā tiesneša Aleksandra Anufrijeva brigāde ar asistentiem Romanu Platonovu un Alekseju Griščenko, kā arī ceturto tiesnesi Aleksandru Golubevu apkalpoja spēli starp vietējo Bosnijas un Hercegovinas klubu Sarajevo un Zaria Balti no Moldovas (2:1 pamatlaikā un pēc papildlaika, pēcspēles soda sitienu sērijā ar rezultātu 6:5 uzvaru izcīnīja Zaria Balti futbolisti).


FOTO - FK Liepāja futbolisti priecājas par uzvaru (06.07.2017.)

Latvijas Futbola federācija