Šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 9. jūlijam Valmierā risināsies VII Latvijas jaunatnes Olimpiādes finālsacensības futbolā. Turnīra spēles risināsies uzreiz divos laukumos - Vidzemes Olimpiskā centra mākslīgā futbola laukumā un Valmieras FK bāzes dabīgā zāliena futbola laukumā. 

Atbilstoši apstiprinātajam Nolikumam, Olimpiādē piedalās Latvijas Republikas nozīmes pilsētu un novadu (pašvaldību) komandas. Sacensībās var piedalīties dalībnieki, kuri dzimuši 2001. - 2002.gadā.

Jauniešu konkurencē par Olimpiādes čempionu titulu cīnīsies astoņas komandas - Tukuma novads, Smiltenes novads, Balvu novads, Cēsu novads, Siguldas novads, Daugavpils, Ventspils un Rīga. Finālsacensībās spēles notiek pēc starptautiskajiem FIFA play off futbola spēles noteikumiem, izspēlējot spēles par vietām. 

Jaunietēm Olimpiādē viena riņķa grupas turnīra ietvaros startēs četras komandas - Siguldas novads, Rēzeknes novads, Liepāja un Rīga. Grupu stadijā komanda par uzvaru iegūst 3 punktus, neizšķirts – 1 punkts, zaudējums – 0 punkti.

Jauniešiem pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar medaļām un diplomiem, ceturtā – sestā vieta ar diplomiem. Jaunietēm pirmo trīs vietu ieguvējas tiek apbalvotas ar medaļām un diplomiem, ceturtā vieta ar diplomiem.

Spēļu kalendārS PIEEJAMS Olimpiādes oficiālajā mājaslapā

Novēlam sacensību dalībniekiem izbaudīt sportisku garu, veiksmi un panākumus!


Latvijas Futbola federācija