Ceturtdien, 29. jūnijā ar kopumā 50 spēlēm visā Eiropā startēja UEFA Eiropas līgas jaunā sezona. Turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēles aizvadīja arī trīs Latvijas klubi. Diemžēl nevienam no tiem neizdevās iepriecināt līdzjutējus ar uzvaru, tādējādi izšķirošie notikumi cīņā par iekļūšanu sacensību otrajā kārtā risināsies atbildes spēles pēc nedēļas, 6. jūlijā.

Pašreizējie Latvijas kausa ieguvēji FK Ventspils savā laukumā uzņēma pašreizējos Islandes nacionālā čempionāta līderus Valur Reykjavik. Šajā spēlē 90 minūšu garumā vārti netika gūti, galvenā tiesneša finālsvilpei fiksējot bezvārtu neizšķirtu (0:0). Atbildes cīņa risināsies Islandes kluba mājvietā, kur ventspilniekus teorētiski apmierinās arī rezultatīvs neizšķirts. 

 Spēles pilnais video ieraksts (sportacentrs.com)

FK Ventspils - Valur Reykjavik (0:0), spēles protokols uefa.com

Aizvadītās sezonas sekmīgākais pašmāju futbola klubs Eiropas kausos FK Jelgava izbraukumā tikās ar Ungārijas čempionāta ceturto spēcīgāko klubu Ferencvárosi TC. Šajā mačā mājinieki rezultātu atklāja jau 11. minūtē, kad ar izveicīgākais pretinieka soda laukumā izrādījās ungāru kluba uzbrucējs R. Varga. Spēles turpinājumā jelgavnieki centās izrādīt cienījamu pretestību titulētākajam pretiniekam, tomēr 69. minūtē soda laukumā nepiesegts pie bumbas atkal nonāca R. Varga, kurš otro reizi raidīja bumbu viesu kluba vārtu tīklā. Atbildes cīņa 6. jūlijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā, kur jelgavniekiem kopā ar saviem līdzjutējiem būs jāatspēlē divu vārtu deficīts.

Ferencvárosi TC - FK Jelgava (2:0), spēles protokols uefa.com

Ceturtdienas vēlākajā spēlē FK Liepāja izbraukumā tikās ar Ziemeļīrijas pārstāvjiem Crusaders FC. Šajā spēlē labāk radītos momentus un pretinieku kļūdas spēja izmantot ziemeļīri, kas guva trīs vārtus un līdz pat 61. minūtei atradās vadībā ar rezultātu 3:0. Tad ar spēcīgu un precīzu sitienu vārtu devītniekā vārtu starpību samazināja Artūrs Karašausks. Mača noslēgumā liepājniekiem pēc Marka Kurtiša sitieniem bija pāris labas iespējas gūt vēl vārtus, tomēr mājiniekus šoreiz glāba vārtu kontrukcija vai arī pieredzējušā dāņu vārtsarga sekmīgās darbības. Ar vieniem gūtajiem vārtiem izbraukumā un divu vārtu deficītu liepājniekiem pēc nedēļas nāksies savā laukumā pierādīt savu īsto spēku, lai divu spēļu summā iekļūtu kvalifikācijas 2. kārtā. 

 Spēles labāko momentu video apskats (bbc.com)

Crusaders FC - FK Liepāja (3:1), spēles protokols uefa.com

Jāatzīmē, ka jauno UEFA Eiropas līgas sezonu iesākuši arī pašmāju tiesneši. Galvenā tiesneša Aleksandra Golubeva brigāde ar asistentiem Jevgeņiju Morozovu un Raimondu Tatriku, kā arī ceturto tiesnesi Andri Treimani 29. jūnija vakarā apkalpoja spēli Zviedrijā starp vietējo IFK Norrköping un klubu no Kosovas - Prishtina (5:0).


Attēlā - FK Ventspils spēlētāji Andrejs Pavlovs un Ņikita Koļesovs

Pēc UEFA.com sniegtās informācijas, 
Latvijas Futbola federācija