Salacgrīvā noslēdzoties Zēnu futbola festivāla (ZFF) Virslīgas jeb C grupas turnīra otrajai dienai, kopvērtējuma tabulas augšgalā ar vienādu punktu skaitu atrodas uzreiz trīs klubi – Rīgas Futbola skola, JDFS Alberts un JFA Jelgava.

Sacensību otro dienu ievadīja otrās kārtas mači, kuros spēkiem mērojās JFA Jelgava un JDFS Alberts, FS Garkalne Rakari un Rīgas Futbola skola, kā arī Balvu SC un AFA Olaine jaunie futbolisti.

 FOTO GALERIJA

Pirmās dienas līderi JDFS Alberts otro kārtu aizvadīja mazāk sekmīgi, uzvarot U-10 vecuma grupas jelgavniekus ar 2:1, bet sekojušajās U-11 un U-12 cīņās piekāpjoties ar attiecīgi 1:2 un 2:3. Tikmēr vislabāk otrajā kārtā sevi apliecināja AFA Olaine komandas, kas svinēja trīs panākumus pār Virslīgas debitantiem no Balviem – attiecīgi 4:0, 2:1 un 2:0. Citviet sešus punktus izdevās iegūt pērn B grupā vietu zaudējušajam Rīgas Futbola skola klubam, kas uzvarēja citus šī turnīra debitantu no Garkalnes gan U-11 (8:0), gan U-12 (4:1) konkurencē, kamēr U-10 vienību cīņā ar 4:1 pārāki bija Rakari.

Tādējādi pēc divām kārtām kopvērtējuma galvgalī joprojām atradās JDFS Alberts puiši, kurus gan ar 12 iegūtiem punktiem bija panākuši Rīgas Futbola skola pārstāvji. Trīs punktu atstatumā atradās Jelgavas un Olaines komandas, vēl par diviem punktiem atpalika FS Garkalne Rakari, bet puiši no Balviem noslēdza tabulu ar četriem punktiem.

Dienas turpinājumā tika aizvadīti trešās kārtas mači starp Balvu SC un Rīgas Futbola skola, JDFS Alberts un FS Garkalne Rakari, kā arī JFA Jelgava un AFA Olaine.

Šajā kārtā teicamu sniegumu nodemonstrēja jelgavnieki, iegūstot maksimālo punktu skaitu – Olaines futbola puiši tika pārspēti ar rezultātiem 2:0 (U-10), 3:1 (U-11) un 3:1 (U-12). Sešus punktus mačos pret Balvu SC tikmēr savā kontā ierakstīja Rīgas Futbola skola, svinot divus 2:0 panākumus abu vecāko komandu spēlēs, bet U-10 konkurencē piekāpjoties Latgales puišiem ar 1:3. Līdzīgi klājās arī JDFS Alberts vienībām cīņās ar Garkalnes futbolistiem – 9:0 un 3:0 panākumi abās vecākajās grupās, kā arī 1:2 zaudējums jaunāko puišu duelī.

Līdz ar to pēc turnīra otrās dienas Rīgas Futbola skola, JDFS Alberts un JFA Jelgava atrodas kopvērtējuma augšgalā ar 18 punktiem. Desmit punkti ceturto vietu ļauj ieņemt FS Garkalne Rakari komandām, bet Olaines un Balvu pārstāvji atrodas attiecīgi viena un trīs punktu atstatumā.

Turnīrs noslēgsies ceturtdien ar ceturtās un piektās kārtas spēlēm.

Kā ziņots, pēc turnīra pirmās kārtas spēlēm kopvērtējuma galvgalī ar maksimāli iespējamo punktu skaitu atradās JDFS Alberts.

Visa ar turnīru saistītā informācija un rezultāti atrodami mājaslapā www.futbolafestivals.lv.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu. Jauno futbolistu spēles notiek vienlaicīgi trīs laukumos, kas nosaukti slaveno stadionu Camp NouWembley un San Siro vārdos, bet ap futbola cīņām valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo katrās sacensībās piedalās iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas, kas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A, B un C grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Šīgada festivāla ievadā tika aizvadītas Čempionu līgas (A) grupas sacensības, kurās FK Tukums 2000 gāza FK Liepāja futbolistus no četrus gadus nosargātā ZFF čempionu troņa, bet vēlāk Bundeslīgas (B) grupas turnīrā SK Babīte turpināja savu uzvaru gājienu, divu gadu laikā sasniedzot ZFF elites grupu.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā.

Sacensības atbalsta Fazer saldumi Dumle, sporta preču veikals Komanda, LFF oficiālais auto PeugeotPulsometrs.lvVenden ūdens un Alitana reklāmas risinājumi.

Pateicoties Zēnu futbola festivāla atbalstītājiem, visi turnīru dalībnieki tiek pie piemiņas veltēm un Dumle saldumiem, kādam no jaunajiem futbolistiem būs iespēja iegūt jaunu Peugeot velosipēdu, uzvarētāju komandu treneri kā papildu balvu saņem pulsometrus no Pulsometrs.lv, bet katra turnīra atraktīvākie vecāki iegūst Peugeot automašīnu nedēļas nogalei ar pilnu benzīnbāku.


Latvijas Futbola federācija