Latvijas spēcīgākais sieviešu futbola klubs Rīgas Futbola skola UEFA Čempionu līgas sievietēm jaunās sezonas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā grupā ar Beļģijas, Nīderlandes un Igaunijas klubiem, noskaidrojies Šveicē notikušajā izlozē.

Kvalifikācijas kārtā piedalīsies 40 komandas, kas sadalītas desmit apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Rīdzinieču pretinieces cīņā par tikšanu tālāk būs Lježas Standard no Beļģijas, Amsterdamas Ajax no Nīderlandes, kas šajā turnīrā spēkosies pirmoreiz, un sev labi zināmās Igaunijas pārstāves no Parnu kluba. Šīs komandas spēles aizvadīs Igaunijā laikā no 22. līdz 28. augustam.

Pēc viena apļa turnīriem pamatsacensībās jeb 1/16 finālā iekļūs katras grupas labākā komanda un viena no otrajā pozīcijā palikušajām vienībām, kurai būs vislabākie rādītāji mačos pret savas grupas pirmo un trešo labāko komandu. Šīs vienības pievienosies 21 komandai, kas tikušas pie automātiskas ceļazīmes uz 1/16 fināla kārtu.

Plašāk par izlozi uefa.com

Rīgas Futbola skola ir pēdējo četru sezonu Latvijas spēcīgākā sieviešu futbola komanda, kas Čempionu līgā valsti pārstāvēs ceturto gadu pēc kārtas.


Latvijas Futbola federācija
Foto - uefa.com