Latvijas kausa izcīņas 2017. gada sezonā aizvadītas otrā posma pirmās kārtas spēles, kurām sekos otrā posma otrās kārtas mači, noskaidrojoties atlikušajām trešā posma jeb astotdaļfināla dalībniecēm.

Uzvaras aizvadītajos mačos izdevās izcīnīt komanda.lv 1. līgas čempionāta pārstāvjiem Grobiņas SC, FK Jēkabpils/JSC, Rēzeknes FA/BJSS, Preiļu BJSS, Valmiera Glass VIA un RTU FC/Skonto Academy, kā arī Latvijas 2. līgas čempionāta vienībām FC Nikers, FK Karosta, FK Pļaviņas un Monarhs/Flaminko. Saistībā ar dažādu komandu izstāšanos no turnīra otrā posma pirmo kārtu bez cīņas pārvarēja FK Progress/AFA Olaine, Talsi/FK Laidze, FK Staiceles Bebri, BFC Daugavpils un JFC Dobele, savukārt tehniskā uzvara otrā posma otrajā kārtā iecēla FK Jūrnieks Rīga futbolistus.

Šie rezultāti nozīmē, ka otrā posma otrajā kārtā gaidāmi sekojoši dueļi:

  • FC Nikers – FK Progress/AFA Olaine
  • FK KarostaTalsi/FK Laidze
  • Grobiņas SC – FK Staiceles Bebri
  • FK Jūrnieks Rīga – FK Jēkabpils/JSC
  • BFC DaugavpilsRēzeknes FA/BJSS
  • Preiļu BJSS – FK Pļaviņas
  • Monarhs/Flaminko – JFC Dobele
  • Valmiera Glass VIA – RTU FC/Skonto Academy

Otrā posma otro kārtu pārvarējušās komandas kvalificēsies trešajam posmam jeb astotdaļfinālam, kurā tām pretim stāsies SynotTip Virslīgas čempionāta klubi.

Jautājums par SK Babīte/Dinamo komandas izslēgšanu no Latvijas kausa izcīņas turnīra tiks skatīts Sacensību organizēšanas komitejas sēdē.

Paredzēts, ka otrā posma otrās kārtas mači sekos laikā no 1. līdz 2. jūlijam, bet trešā posma jeb astotdaļfināla cīņas notiks 8. un 9. jūlijā. Precīzi spēļu norises laiki un vietas, kā arī maču rezultāti būs pieejami statistikas portālā online.lff.lv.

Sezonas turpinājumā ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Jau vēstīts, ka nesen ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz turnīru izspēlēt viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri. Maijā par 2016./2017. gada sezonas čempioni tika kronēta FK Ventspils komanda.


Latvijas Futbola federācija