No 20. līdz 22. jūnijam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele norisinājās ikgadējais SKF Meet the World turnīrs – atlases sacensības uz pasaulē lielāko jauniešu futbola turnīru Gothia Cup, kas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem. Par turnīra uzvarētājiem un kārotās ceļazīmes ieguvējiem kļuva FS Metta jaunie futbolisti.

Turnīrā piedalījās astoņas Latvijas labākās U-14 vecuma grupas komandas, kas iespēju startēt šajās sacensībās nopelnīja pagājušā gada Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā – BFC Daugavpils, FK Liepāja, FK Dinamo RīgaRīgas Futbola skola, FS MettaRiga FC, SK Super Nova un AFA Olaine.

 FOTO GALERIJA

Iesākumā komandas divās grupās aizvadīja viena apļa turnīru, divām labākajām katras apakšgrupas vienībām iekļūstot pusfinālā. Ļoti saspringtās un mazrezultatīvās cīņās A grupā pirmās divas vietas ieguva FK Liepāja un BFC Daugavpils, kas iekrāja pa pieciem punktiem, savstarpēji cīnoties 1:1, bet B grupā trīs panākumus svinēja FS Metta puiši, aiz kuriem trīs punktu attālumā sekoja Riga FC.

Turpinājumā pusfināla mačos Riga FC ar 1:0 apspēlēja FK Liepāja komandu, bet FS Metta ar tādu pašu rezultātu uzvarēja daugavpiliešus, tādējādi liedzot trešo gadu pēc kārtas finālā tikties vieniem un tiem pašiem klubiem. Pirms tam savā grupā FS Metta un Riga FC duelī pārāki ar 2:1 bija mettieši.

Arī finālā starp galvaspilsētas pārstāvjiem ar rezultātu 2:1 uzvarēja FS Metta jaunie futbolisti, kamēr mačā par trešo vietu pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos BFC Daugavpils ar 4:1 uzvarēja FK Liepāja puišus.

SPĒĻU REZULTĀTI UN TABULAS

Pie apmaksātas ceļazīmes uz Gothia Cup turnīru Zviedrijā tika tikai šo sacensību pirmās vietas ieguvēji.

Gothia Cup turnīrs Zviedrijas pilsētā Gēteborgā norisināsies no 17. līdz 22. jūlijam. Ik gadu tajā piedalās ap 1600 komandām no 80 pasaules valstīm, kas 110 laukumos aizvada 4500 spēles. Pirmoreiz šīs sacensības tika rīkotas 1975. gadā. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi.

Turnīru SKF Meet the World rīko LFF sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē SKF.

Iepriekšējos divos gados pēc kārtas Latvijas atlases sacensību finālā tikās BFC Daugavpils un Šitika Futbola skola (tagad – Riga FC), abām pa reizei tiekot pie kārotās ceļazīmes. Vēl pirms gada pirmo vietu turnīrā izcīnīja liepājnieki.


Latvijas Futbola federācija