Jūlija pirmajās dienās Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā risināsies UEFA Attīstības turnīra spēles meitenēm. Trīs komandu viena apļa miniturnīrā Latvijas meiteņu futbola izlase tiksies ar Turciju un Fēru salām. Spēļu sākums paredzēts plkst 14:00, ieeja skatītājiem - par brīvu. 

UEFA Attīstības turnīra spēles Rīgā

  • Spēļu kalendārs

Sestdiena, 1. jūlijs plkst. 14:00 LATVIJA - TURCIJA
Tiesnesis: Jelena Jermolajeva
Asistenti: Olga Kopilova, Marita Vītola
Ceturtais tiesnesis: Tatjana Debiša
Inspektors: Ginta Pēce

Svētdiena, 2. jūlijs plkst. 14:00 TURCIJA - FĒRU SALAS
Tiesnesis: Jelena Jermolajeva
Asistenti: Olga Kopilova, Marita Vītola
Ceturtais tiesnesis: Tatjana Debiša
Inspektors: Ginta Pēce

Pirmdiena, 3. jūlijs plkst. 14:00 FĒRU SALAS - LATVIJA
Tiesnesis: Jelena Jermolajeva
Asistenti: Olga Kopilova, Marita Vītola
Ceturtais tiesnesis: Tatjana Debiša
Inspektors: Ādolfs Supe

Visas spēles notiks Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma stadionā, Grostonas ielā 5, Rīgā.

Nolikums

Atbilstoši UEFA izstrādātajam nolikumam, šīs vecuma grupas turnīrā komandas sastāvā var tikt iekļautas spēlētājas, kas dzimušas periodā no 2000. gada 1. janvāra līdz 2002. gada 31. decembrim. Spēļu laikā katra komanda drīkstēs veikt 9 spēlētāju maiņas, kam jānotiek ne vairāk kā trijās pauzēs pēc puslaika pārtraukuma. 

Spēles laiks šī vecuma grupas komandām ir 2 x 40 minūtes (pārtraukums - 15 minūtes). Ja pamatlaiks noslēdzas neizšķirti, uzvarētājs tiek noskaidrots 11 metru soda sitienu sērijā. Par katru uzvaru pamatlaikā komanda saņem trīs punktus, par uzvaru pēcspēles soda sitienu sērijā - 2 punktus, par zaudējumu pēcspēles sitienu sērijā - 1 punktu, par zaudējumu pamatlaikā - 0 punktus.

UEFA Attīstības turnīru mērķis nemainīgi ir sniegt attiecīgā vecuma futbolistiem iespēju aizvadīt konkurētspējīgas spēles starptautiskā līmenī. Šie vecumi izvēlēti, jo UEFA tic, ka tas ir ļoti nozīmīgs posms spēlētāju individuālajā attīstībā ceļā uz elites līmeni. Gaidāmās turnīra spēles, kā arī sagatavošanās process pirms tām veicinās spēlētāju un treneru izaugsmes procesu. Izaugsmes un starptautisko spēļu prakses vairošanas nolūkos turnīru apkalpos arī pašmāju jaunie talantīgie tiesneši. Šie turnīri turpina 2012. gadā uzsākto pilotprojektu, kurš šobrīd ir atvērts visām UEFA dalībvalstīm.

Plašāka informācija par Attīstības turnīriem pieejama UEFA.com mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija