Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā aizvadītas vecākās grupas – U-16 spēlētāju – pirmā apļa spēles, pēc kurām kopvērtējuma galvgalī atrodas AFA Olaine/FK Iecava futbolistes.

 FOTO GALERIJA

Sezonas pirmās puses otro sabraukumu piecas šīs vecuma grupas dalībnieces 20. jūnijā aizvadīja Liepājā, kur norisinājās kopumā pieci mači. To rezultātā AFA Olaine/FK Iecava vienība pirmo apli noslēgusi ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs, par trīs punktu tiesu apsteidzot Rīgas Futbola skola komandu, kuru savstarpējā mačā pašreizējā līdere bija pārāka ar 1:0.

Turnīra tabulas trešajā pozīcijā pēc pirmā apļa ar sešiem punktiem atrodas FS Metta/OSC komanda, vēl par trim punktiem atpaliek Kurzemes FC, savukārt pie punktiem pirmajās četrās spēlēs tikt neizdevās SK Super Nova meitenēm.

U-16 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Sezonas otrās puses divi sabraukumi šajā vecuma grupā norisināsies augustā.

Kā ziņots, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalās kopumā 34 komandas, kas sacenšas četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz deviņām komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisinās turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiek pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiek pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm ir kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Jūnija garumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņem laukumi Iecavā, Olainē, Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija