Vienā no Latvijas lielākajiem bērnu futbola turnīriem Dobrecova kauss Liepājā aizvadītas sacensības četrās no astoņām vecuma grupām, kurās uzvaras laurus plūkuši Liepājas, Olaines, Baltkrievijas un Krievijas pārstāvji.

Turnīra rezultāti, kā arī foto un video materiāli atrodami ŠEIT.

"Aizraujošas spēles, skaisti vārti, milzīgas emocijas, negaidīti rezultāti un pārliecinošas uzvaras, futbolistu un vecāku pārdzīvojumi gan lietū, gan saulē. To visu piedzīvojām šajos lieliskajos futbola svētkos. Šis turnīrs, kurš norisinās jau septīto gadu pēc kārtas, neatstāja vienaldzīgus pat lielākos kritiķus," pēc pirmajiem turnīriem pauž to organizatori.

No 9. līdz 11. jūnijam norisinājās U-14 vecuma grupas turnīrs, kurā triumfēja Borisovas BATE no Baltkrievijas, kā arī U-9 vecuma sacensības, kurās uzvaras laurus plūca mājinieki FK Liepāja trenera Aleksandra Stepanova vadībā. Turpinājumā no 16. līdz 18. jūnijam cīņā devās U-13 vecuma grupas komandas, kur čempionu titulu ieguva Kaļiņingradas Baltika no Krievijas, savukārt U-8 vecuma grupā kauss aizceļoja uz Olaini, jo čempionu titulu izcīnīja AFA Olaine jaunie futbolisti.

"Šie futbola svētki nebūtu iespējami bez vecāku atbalsta un treneru grandiozā darba. Milzīgs paldies turnīra atbalstītājiem - Liepājas Papīrs un Jānim Vilnītim, Liepājas pilsētas Sporta pārvaldei un Artim Lagzdiņam, Vega-1 un Vilmāram Mateusam, FK Liepāja un Mārim Verpakovskim, LOC un Gatim Griezītim, Gatim Špakovskim, Lotte Caffe un Ingai Holodenai, Liepājas pilsētas domei, NPK Expert un Ģirtam Cēlājam, Komanda un Oskaram Sijātam," piebilst organizatori.

Turpinājumā augustā notiks U-10, U-11, U-12 un U-7 vecuma grupu spēles, kurās spēkiem mērosies stiprākās komandas no Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas.

Šāds turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā. Turnīrs pirmoreiz norisinājās 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk tas ieguva starptautisku pieskaņu.


Informāciju sagatavoja:
Turnīra rīkotāji